IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета за успешна покупка на годежен пръстен

31 декември 2016 11 45

Изберете правилното бижу и тя ще каже ДА

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Усещането да имаш до себе си човек, с когото да прекараш дните до края на живота си, е невероятно изживяване. А най-големият романтичен подарък, символизиращ сериозните ви намерения спрямо нея, е годежният пръстен. Преди да го закупите обаче трябва да съобразите няколко неща, за да няма неприятни изненади.

1. Нейният начин на живот

Тя със сигурност ще иска да носи бижуто навсякъде. Ето защо, ако работата ѝ е с машини или ръкавици, е важно да не ѝ купувате пръстен с огромен камък, който може да затрудни работата ѝ. Същото важи и ако работата ѝ е свързана с постоянно ръкуване с хора, миене, готвене и други домакински дейности, изискващи честа употреба на ръцете ѝ.

2. Личният ѝ стил

Бижуто трябва да ѝ допада, така че по-добре се осведомете предварително дали си пада по по-семпли или екстравагантни неща. Какви цветове носи, какви други бижута има и т. н.

3. Вашият бюджет

Най-скъпото невинаги е най-хубавото. От друга страна годежният пръстен не е просто обикновено бижу, така че трябва да е отлична изработка и в него да е вложена някаква мисъл. Не се изхвърляйте излишно, но и не гледайте да минете „тънко“. Грозно е и дори тя да не е експерт бижутер, все някоя от приятелките ѝ в даден момент ще подхвърли коментар за визията му и съответно и за цената.

4. Застраховайте го

Ако смятате да инвестирате в скъпо бижу – с голям диамант, смарагд, рубин или друг по-луксозен скъпоценен камък, няма да е зле да го застраховате. Едва ли ще сте очаровани, ако седмица след покупката на бижуто то бъде откраднато или претърпи някоя „злополука“.

5. Размерът на пръста ѝ

Почти всяко бижу може да се коригира, но със сигурност ще я зарадвате повече, ако получи своя пръстен в точния размер. За целта може да вземете друг неин пръстен, по чийто размер да купувате „специалния“ или да вземете „консултант“ в лицето на сестра ѝ или най-добрата ѝ приятелка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари