IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подялба при развода: Честно и без драми!

29 януари 2017 16 15

Скандалите и номерцата няма да направят изживяването по-лесно

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Разводът е сред събитията, които носят най-много стрес и негативни емоции, дори да е по взаимно съгласие, Той е свързан не само с много силни емоции, а и с куп административни и финансови уреждания, попечителства, подялба на имущество и т. н. Много често дамите не мислят рационално, а под афект превръщат цялата тази раздяла в цирк и се опитват да накажат бившия като се стараят да приберат максимално много дивиденти. Дали обаче това ги прави по-щастливи?

Ако искате да продължите напред след развода и то с чисто сърце и съвест, по-добре се успокойте, помислете трезво и направете така, че да приключите брака си без угризения и без да се чувствате ощетени. За целта направете следното:

1. Дайте си време

Дамите нерядко правят грешката да се впуснат в хиляда дейности, за да се разсеят при развода. Това обаче може да доведе до нервен срив, тъй като в крайна сметка са не само емоционално, а и физически изтощени. Постоянната умора води до напрежения, агресия и взимане на ирационални решения, които повлияват и на самия развод.

Вместо да се опитвате да се погрижите за всичко и всички, погрижете се за себе си. Починете си, поглезете се, ако трябва заминете на ваканция за няколко дни, за да останете насаме със себе си и да асимилирате спокойно случващото се. Не е срамно да поговорите с доверен приятел, роднина или специалист, ако се чувствате объркани и не знаете как да продължите напред.

2. Изберете внимателно адвоката си

От адвокат до адвокат има разлика! Изберете си човек, който е специализирал в бракоразводни дела, за да може да се бори за вас най-адекватно. Ако трябва направете няколко „интервюта“ или поискайте препоръка от познати.

3. Съберете цялата информация за семейните активи

Според финансовите анализи на една от най-големите адвокатски кантори в САЩ, 40 % от споровете при развод са свързани с подялбата на финансите. Преди да влезете в съда е добре да се запознаете в детайли какво точно имате да делите, кое е придобито по време на брака и какви права върху каква част имате.

4. Направете план на разходите си

Изискванията ви трябва да бъдат аргументирани и оправдани в съда и пред бившия ви. Затова след като сте се запознали със семейните активи е време да изчислите какви са вашите месечни разходи. Това ще ви помогне да се преборите за адекватна издръжка (особено ако имате деца и предбрачно споразумение) и така ще облекчите живота си занапред.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари