IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Под един покрив? 6 съвета как да се преместите без стрес

13 януари 2017 13 50

Съвместният живот е истинският тест дали сте един за друг

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Срещнали сте човек, с когото сте щастливи и логично в даден момент се местите у тях. Съвместният живот обаче не е шампанско и рози, дори да ви изглежда така на пръв поглед. Все пак може да си спестите някои стресови ситуации като се възползвате от следните няколко съвета:

1. Коментирайте своите странни и нормални навици. Без значение дали става въпрос за разхвърляните чорапи, пеенето под душа или бълнуването, споделете с партньора си какво да очаква.

2. Направете си общ календар, за да следите разходите на вашето домакинство – краен срок за сметки, наем, графи за пазаруване и т. н. Така няма да има излишно напрежение, защото сте на червено или да изпаднете в криза, когато токът спре, защото сте пропуснали да го платите.

3. Разберете се за бюджета. Няма нищо лошо да делите сметките наполовина. Но дори той да иска да поеме по-голямата част е хубаво да сте го коментирали и да имате груба представа какви са месечните ви разходи.

4. Отървете се от излишния багаж. Започнете с гардероба си като най-лесно е да се придържате към правилото – ако не сте го обличали последните 6 месеца повече от веднъж, може би е време да го изхвърлите. Най-добре го дарете на някоя организация, за да може нуждаещи се да се възползват от нещата, които вие не искате.

5. Разпределете си домакинските задължения. Не го жалете! Досега е живял сам и се е оправял някак, което означава, че знае как се мият чинии, може да си направи омлет, да пазарува и дори да подреди стая. Разбира се и вие трябва да допринесете за уюта и съвместния ви живот, така че добре да си разпределите задачите у дома справедливо.

6. Винаги решавайте проблемите си лице в лице. Само ако комуникирате открито и честно, ще може да живеете в хармония и щастливо.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари