За да спечелите сърцето и ръката ѝ трябва да спечелите и родителите ѝ. Може би се ужасявате от идеята за среща с нейния баща, но се оказва, че неговото одобрение не е „мисия невъзможна“. Ето няколко съвета и примера как може лесно да се превърнете в негов „син“, разказани от самите бащи.

1. Опознайте го, дори да се чувствате некомфортно

Таткото на вашата любима може и да изглежда страшен и да ви респектира, но това не трябва да ви пречи да общувате с него. „Имаше странни моменти, но това момче ме спечели отдавна, защото не спираше да инициира разговори за различни теми – семейство, работа, дори религия“, сподели пред Men'sHealth Боб Гронбърг, който срещнал настоящия си зет още докато с дъщеря му били в училище.

Ако таткото се интересува от футбол или има друга страст – научете я. Така със сигурност ще го разприказвате и ще се чувствате по-спокойни.

2. Общувайте и с останалите членове на семейството

Не говорете само с баща ѝ. „Макар че обичате нея, вие се жените за цялото ѝ семейство“, обяснява Грондърг. Това, което е впечатлило Дейв Длеск у неговия зет Тим е отношението му към цялото семейство. Тим и дъщеря му Джени започнали да излизат още в гимназията. Младежът винаги се държал внимателно с по-малката сестра на момичето, което се понравило на татко ѝ.

„Когато имаш повече деца, искаш човек, който да умее да се впише и да уважава семейната динамика“, разсъждава Длеск.

Още по темата

3. Дръжте се с нея като с равнопоставен партньор

„Знам, че обичаш Кели. Но най-важното за мен е, че я третираш като равноправен и достоен партньор“, казал Боб Стюарт на зет си Джейк малко преди да му даде ръката на дъщеря си.

„Джени е много енергична и организирана, а Джейк е също толкова амбициозен и мотивиран като нея, но той я успокоява и балансира. Искаш някого, който да е добър партньор за детето ти, а не такъв, който да копнее за власт и да иска да доминира натрапчиво“, обяснява Стюарт.

4. Бъдете редовен и навсякъде

За да се интегрирате в семейството, то трябва да свикне с вас. Затова бъдете редовен гост и спътник не само в дома им.

„Джей се вписа още в началото. Имам чувството, че той е бил винаги част от семейството“, признава Стюарт.

„Тим беше с нас на всички празници и вече не помня на колко семейни почивки през годините още преди да ни стане зет. Накрая съвсем естествено ние го приемахме като член на семейството“, споделя за своя зет Деск.