Празниците са стресиращи и затова е важно да обърнете по-сериозно внимание на връзката си в тези щастливи, но и доста изнервени дни. Особено по Коледа, когато цялата рода прави напрежението по-силно.

Кавгите между двама партньори са почти неизбежни, но е хубаво да не пресичате някои граници и да опитвате да решите проблемите си мирно и справедливо.

1. Семейно напрежение

Отношенията ви с половинката може силно да се обострят заради семейното присъствие вкъщи. Когато родители и роднини се наместят в дома ви и всеки дава акъл, има собствено мнение, че и изисквания, вероятно на партньора ви няма да му е особено комфортно. На вас също, ако трябва да се сблъсквате дни наред с натрапчивото присъствие на неговата рода.

Съвет: каквото и да става стиснете зъби и гледайте много да не се задържате у дома. Повтаряйте си, че това положение е само за няколко дни. Още по-добре ще е да се възползвате максимално и да делегирате някои задачи на (кандидат) свекървата като готвене, гледане на внучето и т. н.

2. Пари

Парите винаги са проблем по празниците, най-вече ако имате деца и огромен списък с подаръци, които да купите. Портфейлът вече ви стегна само при мисълта, нали?

Съвет: Редуцирайте хората, на които ще правите подаръци. Не се изхвърляйте и може да напълните коледния чорап с домашни сладки и други направени от вас неща.

3. Задушаване

Вероятно живеете заедно. Но все пак ходите на работа и не сте като скачени съдове по цял ден. По празниците обаче и двамата сте си у дома, а както вече вметнахме може и да сте повече. Когато по цял ден си „дишате във врата“ с някого, колкото и да се обичате, може да бъде дразнещо и да ескалира в скандал.

Спокойно! По-добре се насладете на свободното време заедно и поединично и след броени дни отново ще се върнете към обичайния си режим.

4. Пътуване

Пътуването е стресиращо... особено по празниците. Трафик, народ, багажи, пътища... обстановката край Коледа винаги е нажежена и това неминуемо се отразява и на вас и отношенията ви с партньора.

5. Мрънкащи деца

Вие не сте на работа, това означава и че децата ви не са на ясла/детска градина/училище. И ето, че се започва едно постоянно мрънкане, хленчене, изисквания, което може да ви влуди. Спасението е баба подръка и дисциплина, ако сте успели да наложите такава.

6. Нежелан подарък

И не на последно място, колкото и повърхностно да звучи, може да има семеен спор заради нехаресван подарък. За да избегнете подобна ситуация просто коментирайте предварително с партньора си кой какво иска и ще си спестите неприятни изненади.