IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 опасни типажа, които бременните трябва да избягват

30 март 2018 14 00

За да не им вкарат излишни страхове и тревоги

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Пътят от бременността до раждането без съмнение е дълъг и може да бъде или радостен и спокоен, или много стресиращ. Типично за бъдещите майки е да се засипват с информация за самото раждане и отглеждането на бебето през първите месеци след появата му на бял свят.

Разбира се, когато коремът им проличи, те са обградени и от т. нар. „разбирачи“, които не спират да дават акъл. Често те са не само досадни, но и могат да насадят доста страхове и тревоги на бременните. Ето защо е хубаво да се дистанцирате от следните типажи:

Тези, които ви завиждат

Те няма да го кажат в прав текст, а с леко хапливи забележки, че по-голямата ви къща ще ви създаде по-голяма работа... или че роклята вече ви е тясна и може би трябва да си купите по-свободни дрехи, тъй като вече сте „двойна“. По-добре не общувайте с подобни „приятели“, само ще ви карат да се чувствате некомфортно.

Тези, които се страхуват от раждането

Това ви предстои и е неизбежно! Хората могат да ви пренесат техните страхове и това не е добре нито за вас, нито за бебето. Стойте далече от подобни индивиди.

Вечните съветници

Те може и да не са раждали, но са пълни с всякакви идеи и информация, която не се свенят да ви изсипват. В общия случай тя не е и полезна. Ако ви трябва някаква специфична информация, си има съответните специалисти. Както народът казва: Много баби, хилаво бебе! Не слушайте нищо от хора, които не са сертифицирани в даването на конкретна информация.

Депресираните

Депресията всъщност е болестно състояние. Уви, заразно е! Последното, от което се нуждаете е някоя депресирана приятелка да ви предаде от меланхолията и апатията си към света или да ви зареди с мрачни мисли. Вашето настроение се отразява и на бебенцето ви, заредете го с позитивизъм.

„Препатили родилки“

Сред многото „авторитетни“ мнения ще чуете и това на вече раждали жени, които ще ви дават акъл затова дали да родите естествено или с цезарово сечение, в коя болница, какво да ядете, какво да си приготвите и междувременно ще ви разкажат най-гнусните си и драматични изживявания, които като цяло ще ви отвратят от раждането. Вероятно ще изпаднете в тежки мисли затова защо изобщо забременяхте и отсега ще започнете да се съмнявате в себе си дали ще се справите с раждането и отглеждането на бебе. Ще се справите! А още по-добре е и да се пазите от подобни „доброжелатели“, за да не се стига до съмнения и колебания, които да помрачат оставащите дни до раждането.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари