IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За майки: Как да се справите със стреса?

28 април 2019 10 45

Няколко идеи да запазите разсъдъка си покрай децата

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Да си майка не е никак лесно. Отдаваш цялото си време и енергия на детето/децата и има моменти, в които напрежението и умората са толкова големи, че ти иде да крещиш, докато останеш без глас. Това е опция, но пък какво ще направиш, ако следващата подобна „криза“ е след час?

За една майка е изключително важно да е спокойна, за да може да реагира адекватно и да полага необходимата грижа за детето си.

Как да върнете контрола над душевното си състояние и да си осигурите малко радост и спокойствие?

1. Медитация

Разбира се, най-лесно и бързо е да започнете да медитирате. Няколко минути на ден ще ви помогнат да възвърнете душевния си мир и да съберете мислите си.

2. Релакс на любима музика

Музиката е средство, което доказано може да повиши настроението ви и да провокира допълнително производство на хормона серотонин (наричан още хормон на щастието), който да ви изпълни със задоволство и спокойствие.

3. Един банан или шоколадово изкушение

Тези храни също повишават нивата на серотонин и ще ви помогнат да се почувствате добре на мига.

4. Изразходвайте негативната енергия

Когато ви „удари сачмата“ можете да оползотворите негативната енергия като я изразходвате в чистене, подреждане или една бърза кардио тренировка у дома, ако разполагате с толкова време.

5. Намерете си съмишленици

За душевното състояние на един човек е много важно да успее да се разтовари емоционално. Една майка може да бъде разбрана от друга майка. Когато напрежението ви дойде в повече, винаги трябва да има човек, на когото да се обадите и да си изплачете мъките. После ще се почувствате по-добре и готови да се преборите с всичко, което децата ви поднесат.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари