IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да избегнете спора със свекървата?

9 август 2019 08 00

По-добре да имате дипломатични отношения

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В приказките свекървата обикновена е зла сплетница. Дори да сте случили на добра жена, с която да се сродите, споровете и разминаването по отделни въпроси е неминуемо. Да започнем от разликата в поколенията до факта, че сега вие сте основната жена в живота на нейното синче. Повод за спор винаги се намира, но с някои маневри може да го отложите, да минимализирате щетите или напълно да го избегнете.

1. Избягвайте я

Като за начало, най-лесният начин е да избягвате свекърва си. Колкото по-рядко се чувате и виждате, толкова по-малък е шансът да се скарате за нещо.

2. Покажете интерес към хобитата ѝ

Ако тя ви харесва, по-деликатно ще ви критикува и ще се меси в живота ви. А за да се случи това, трябва да ѝ влезете под кожата. Започнете като демонстрирате интереси сходни на нейните или на хобитата ѝ. Разпитвайте я, ако трябва симулирайте, че искате да се научите.

3. Научете се да си мълчите

Дори да ви ядоса или да ви засипе с поредния ненужен съвет, си помислете дали искате да влизате в директна конфронтация. Понякога, ако замълчите, „бурята“ ще се размине или пък няма да вземе жертви.

4. Заменете един проблем с друг

Методът на разсейването работи безотказно. Ако ви подхване на някоя тема, по която ще влезете в спор, бързо извадете наяве някой по-голям проблем, за да отклоните вниманието ѝ.

5. Поискайте помощ от половинката

Да, тя е негова майка, но пък вие сте жената на живота му и ако той не застава зад вас, бъдещето ви е сериозно застрашено. Постарайте се да го разбере навреме и да ви пази гърба дори от собственото си семейство.

6. Не търсете одобрението ѝ

Дори да не успеете да я избягвате физически, си спестете критики и съвети и не търсете нейното одобрение. Един елементарен въпрос може да се превърне в грандиозен проблем.

7. Изключвайте

Това е магически трик, който обаче не се отдава на всеки. Ако успеете да изключвате всеки път, когато ви говори, няма да се дразните от думите ѝ. Мислете си за нещо хубаво, когато тонът на разговора загрубее.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари