IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети при отглеждане на куче за първи път

4 юни 2019 14 30

Какво трябва да направите, за да предпазите новия член на семейството

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кучето е най-добрият приятел на човека. Поговорка, която всеки знае от малък, а повечето деца искат точно такъв домашен любимец да им е партньор в игрите. И докато желанията често се сбъдват и четириногият член на семейството е приет с отворени обятия, то грижите за него са доста голяма отговорност. Кучетата имат нужда от внимание, разходка и възпитание. Някои казват, че доста прилича на това да отгледаш едно дете. Купуването или осиновяването на куче е голяма стъпка, затова ви даваме няколко съвета, които да следвате, когато решите да я направите.

Консумативи

Преди да доведете кучето вкъщи, първо трябва да се снабдите с най-необходимото. В зависимост от възрастта и големината на домашния любимец, вземете кучешка храна, награди, каишка, удобно легло, купичка за храна и играчки.

Посещение при ветеринаря

Много е важно да отидете на лекар в първите дни, когато вземете куче. Запишете си с какво може да го храните, попитайте за ваксини, кога може да го извеждате навън и най-важното е да се направи профилактичен преглед, за да се убедите, че новият член на семейството е напълно здрав.

Обезопасете къщата

Също като при децата, кучетата също преминават през фазата, когато обичат да дъвчат всичко и да опознаят къщата, в която живеят. Много е възможно един ден да се събудите с нахапани обувки, скъсани дрехи и надраскани стени. В същото време това безразборно дъвчене може да се окаже вредно и за самото куче, защото не знаете какво ще попадне в устата му докато не гледате. Затова намерете му достатъчно играчки, с които може да се занимава и скрийте опасните предмети.

Правилата ги определяте вие

Макар да са много сладки и да не ви се иска да им повишавате тон, кучетата трябва да бъдат възпитавани. Не им давайте да ядат от вашата храна или да ви тормозят докато вие се храните. Хранете ги по точно определен график, за да им изградите навици. Говорете с ветеринаря си, за да разберете кога трябва да научите кучето си къде е неговата тоалетна. Също, ако не ви харесва нещо, което вашият домашен любимец прави, скарайте му се. По този начин той ще разбере, че вие не сте доволен от него.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари