IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1991. В апартамента на Мадона

16 август 2011 10 28

Връщаме се назад във времето....

Снимка: Architectural Digest

Снимка: Architectural Digest

1991.

Малко преди светът да се запознае с "Erotica", Мадона възлага на брат си Кристофър Чиконе апартамента си в Upper West Side, Манхатън. Той не е професионален интериорен дизайнер, но резултатът е крайно впечатляващ.

Разглеждайки снимките през 2011 година, 20 години след неговото завършване, няма как да не бъдете поразени от това, колко актуален изглежда той днес. Просто защото стилът няма възраст.

"Това, което исках, бе просто да обичам обстановката около себе си.", споделя тогава Мадона.

И едва ли някой би се справил по-добре със задачата от собствената й плът и кръв, с която е израсла под един покрив и на която споделя всичко. Още повече, Кристофър създава сценичните декори на турнето й Blonde Ambition и е самоук артист.

Брат й отлично знае какво да направи: да сътвори един типичен нюйоркски апартамент, който да бъде елегантен, без да бъде безхарактерен. Да изллъчва спокойствие, без да бъде скучен.

За свои основи той полага колекцията от предмети на изкуството на тогавашната блондинка. Винтидж фотографиите на голи тела, сред които такива на родения в Унгария фотограф Андре Кертес (André Kertész), приличат повече на абстракции, отколкото на човешки фигури...

През 2011 спокойно можем да кажем, че Кристофър Чиконе е успял да създаде интериор, който не се oгъва под тежестта на времето. И то само за 10 дни!

Посетете Мадона в галерията горе.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

mo_mo ( преди 12 години )
резултата е абсолютен бълвоч....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар