IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилището на модерния човек

5 март 2012 14 45

Таванското помещение се налага в съвременния свят като модерно и практично

Снимка: home-designing.com

Снимка: home-designing.com

Какво представлява лофт - жилището?

На български loft означава таван или таванска стая. Обитавани от слуги и помощен персонал в миналите векове, тези помещения постепенно се налагат до такава степен, че в днешно време се счита за много по-модерно и престижно да живееш на последния етаж.

Кои са характерните особености на лофт-жилището?

Най-важното тук е височината. Никое друго жилище не може да предложи толкова простор и обем, където могат най-свободно да бъдат прилагани всякакви авангардни решения. Дълбоки пространства и семпло обзавеждане, сведено до минимум. В много случаи мебелите служат, за да разделят и обособят пространствата. Така е и със спалнята, която е или преградена, или се намира на допълнителен етаж. Вградени шкафове, открити стелажи, подвижни и прозрачни прегради и леки завеси, са неизменна част от интериора на повечето от лофтове, както и стъклоблокове отделящи бани и кухни.

Лофтът е символ на нов стил за живот, на желанието за просторно жилище в гъсто застроените райони, с повече свобода вътре, но и в точно съответствие със забързания житейски ритъм в големия град. Стилът лофт най-подхожда на динамичните и творчески модерни натури, с много простор, светлина и въздух.

Вдъхновяващите предложения в галерията са избрани от четири от най-модерните градове в Европа – Париж, Милано, Берлин и Лондон.

Разгледайте ги в галерията ни.

Автор на статията:
Mila Mineva

КоментариКоментари

Мария ( преди 12 години )
Пректасно е, че използвате старата българска дума Лофт
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар