IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уникалният дизайн на кафе Графити във Варна

16 май 2012 11 20

Впечатляваща комбинация от форми, светлина и простор

Снимка: http://www.contemporist.com

Снимка: http://www.contemporist.com

Кафе Графити се намира във Варна и е по проект на студио MODE. Интериорът е изключително оригинален и съответства на вкуса на феновете на съвременните технологии и модернистичния дух в интериорния дизайн.

Ето какво казват създателите на кафе Графити:

„Построихме интериора като естествено продължение на архитектурата. Чрез функционален дизайн ние разделихме пространството на две зони: предната зона беше съединена с екстериора, създавайки публично пространство и усещане за силует на сградата тип конзола, а задната част - отделихме чрез дизайна на пода и покрива, който позволява да се намали дълбочината на пространството като се запази панорамата.

Истинско предизвикателство беше да се решат проблемите с вентилацията, звука и най-вече акустиката по начин съответстващ на избраната естетика като интерпретация на работата на Escher и структурата от една страна, в комбинация с желанието ни да постигнем тази естетика с икономично използване на материалите и изразните средства от друга страна.

Създадохме уникална концепция, която обобщава и овладява пространството като задоволява и всички технологични и функционални изисквания. Резултатът е модерен интериор с достатъчна доза артистизъм, като предварително планирана препратка към Галерията за Модерно Изкуство, намираща се на втория етаж на сградата."

Ако искате да разгледате снимки от това впечатляващо място на морето преди да поемете в тази посока през лятната отпуска, посетете нашата галерия.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

mia ( преди 11 години )
Ооо била съм в този хотел и мога горещо да ви го препоръчам!! Не само кафето, а целият хотел е изумително красив..Стаите на всеки етаж са с различен дизайн..Изобщо толкова стилен и уникален..чак забравяш че си в БГ:))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар