IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поканете пролетта в дома си

10 октомври 2013 14 10

Флорални аранжировки, с които може да освежите дома си

Снимка: home-designing.com

Снимка: home-designing.com

Може да е есен и времето навън да става все по-студено, но това не означава, че пролетта не може да завладее дома ви. Едно от най-характерните неща за този топъл сезон е разцъфването на цветята. За щастие, целогодишно по магазините се продават достатъчно разнообразни и цветни цветя, с които може да освежите своя дом.

Растенията „омекотяват“ атмосферата на всяка стая и създават положително настроение. Цветята могат да паснат идеално на всякакъв стил обзавеждане, стига да са подбрани правилно. Обикновено най-използваните цветя за декорация на жилище са божури, рози, далии, орхидеи или лалета. Тъй като някои цветя са само сезонни, сега ще трябва малко да ограничите избора си.


Освен вида цветя, има няколко други важни неща при аранжировката. Едно от тях е вазата – тя трябва да бъде в сходен цвят или пък напълно контрастна. Всъщност изобщо не е задължително да имате ваза в класическия смисъл на думата, защото много неща биха се превърнали в прекрасен неин заместител – купи, буркани, бутилки, чайници, канички и други.

Не на последно място трябва да съобразите къде точно да поставите аранжираните цветя. Влезте в галерията и разгледайте разнообразните идеи за цветна декорация – комбинация между различни стилове и цветя.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари