IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Релакс на терасата

3 януари 2014 11 00

Как да си създадете уютна атмосфера за почивка у дома

Снимка: home-designing.com

Снимка: home-designing.com

Може ли да се избяга от шума и градския смог в центъра на града? Да! Поемете въздух и се качете там горе, нависоко, където облаците са на една ръка разстояние, а природата и луксът се смесват по един хармоничен начин.

Малко от нас са късметлии да разполагат с покрив, който да може да се превърне в пълноценна част от целия интериор на жилището. Но на Запад, покривите са доста експлоатирани площи, които са чудесно място за релакс.

Архитектът Амир Шлезингер показва различни варианти на оптимизиране на покривното пространство, които изглеждат доста обещаващи. Сред задължителните елементи в тях са растенията, лампи (поставени на парапета, пода или дори на някакви стойки) и хубава подова настилка. Може да се сложат плочки, паркет или да се направи някаква тревиста настилка. В случай, че има кой да ви пере килима, може да разнообразите покривната си тераса и с авангарден, пухкав килим.

Колкото по-висок парапет, толкова по-добре! Вярно е, че сте нависоко, но ако искате по-голяма дискретност и уединение, може да поставите растения на върха на парапета, които да изградят още по-големи „стени“ между вас и външния свят.

Модерните мебели също не са за подценяване! Все пак на терасата ще релаксирате, така че трябва да ви е удобно. По-заможните господа често си взимат кожени гарнитури, но пък това не е закон! Дървените маси и столове са вариант, ако ще използвате мястото за романтична вечеря или обяд.

Вижте някои доста идейни тераси в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари