IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъгата влиза в домовете

19 януари 2014 09 15

Подът оживява с цветни китеници с интересен дизайн

Снимка: adelto.co.uk

Снимка: adelto.co.uk

Напоследък хората все по-често се отказват от класическите мокети и огромни килими, които събират много прах и бактерии в домовете им и са трудни за почистване. Но едно вълнено парче плат придава уют и топлина на интериора и затова нерядко декорираме плочките и паркета по пода с малък китеник или килимче.

Всепризнат майстор в дизайна на подобни декорации е Соня Уинър, която представи последните си творби на Фестивала на дизайна в Лондон. Дамата е графичен дизайнер, който изключително усилено работи с геометричните форми и цветовете в своите продукти. Тя изпипва на компютъра си в детайли всичко, така че да не се добавя и маха нищо от макета.

„Цветът е ключът – той трансформира обстановката, променя настроението, създава вълнение, амбиция, интерес и лесно може да донесе дори щастие. Целта ми е да повиша енергията в помещението, да го направя по-топло и уютно, носещо позитивизъм. Оттук идва и страстта ми да създавам китеници“, казва Уинър пред adelto.co.uk.

Соня работи с новозеландска вълна за създаването на своите китеници. Нейните модели имат собствени наименования и се въртят около различни цветови тоналности и форми.

Vortex съчетава в себе си триъгълни форми, които гравитират около една опорна точка. Така се постига динамика и топлина на дизайна.

Galaxy събира в себе си овални форми, които са в зелено, лилаво и синьо.

Dusk е симетрично разполагане на геометрични форми в зелената, лилавата и синята цветова гама. Дизайнът асоциира със спокойствието на синьото небе.

Китениците на Уинър се правят в Непал и Индия, където проблемът с експлоатацията на детски труд е много голям. Дамата работи с организацията GoodWeave, която се грижи за наемането на пълнолетни работници, за които се заплаща адекватно за свършения труд.

Вижте някои от дизайните на Соня в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари