IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Рошавият“ килим – задължителен аксесоар за дома

25 януари 2014 13 10

Този вид килими придават невероятен уют във всяка една стая

Снимка: minimalisti.com

Снимка: minimalisti.com

Всяко едно жилище се нуждае от няколко елемента, за да се превърне в истински дом. Най-често това са вещите на обитателите – сантиментални снимки, връхни дрехи по закачалките, книга на шкафа до спалнята... Уютът също може да превърне всяко жилище в прекрасен дом. За да се постигне истински уют обаче, в интериора трябва да се прибави някой специален акцент.

В случая това са така наречените „рошави килими“, известни още като „шаги килими“ (от английската дума за космато, рошаво) или просто килимите с дълъг косъм. Неслучайно този вид килими продължават да бъдат актуални и до днес – те имат непринуден чар и могат да „омекотят“ вида на всяка стая.

За щастие има множество варианти на рошавите килими – разнообразие от форми, цветове, гъстота, дължина на косъма и т. н. Имайте предвид обаче, че шаги килимите са истинско предизвикателство за почистване и освен с прахосмукачка, те трябва да бъдат чистени и с плоска четка. Въпреки тази малка подробност, никой не може да отрече, че рошавите килими са истинско очарование в дизайна.

Влезте в нашата галерия и разгледайте различни предложения за това по какъв начин може да съчетаете шаги килим, за да направите дома си още по-уютен.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари