IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 чести грешки при обзавеждането на спалнята

18 декември 2018 15 55

Леки корекции ще я направят много по-приветлива и уютна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки иска да има приветлив и уютен дом. Фокусът обаче най-често пада върху хола/дневната, тъй като това е най-обитаваното място в един дом. Не забравяйте, че почивката е много важна и трябва да се погрижите да създадете подобаваща и вдъхновяваща атмосфера в спалнята. Освен удобен матрак, чисти завивки и пердета и достатъчно пространство, помислете и за обзавеждането. Ето какви грешки да не допускате, за да не се чувствате като в хотел, а в дома си:

1. Избягвате различни светлини

Не говорим за цветни крушки, които да превърнат спалнята ви в дискотека, но е хубаво да имате няколко вида светлина (варираща по яркост), които да обслужват отделните ви нужди. Поставете си LED-лампа над леглото, ако обичате да четете вечер. Може да поставите и фини почти незабележими миниатюрни лампички на тавана в близост до стената, които да светят, когато заспивате. Пригодете различна светлина според настроението си.

2. Нямате нищо арт

Спалнята ви не е лекарски кабинет. Вярно е, че сте там да релаксирате, да спите и да правите любов, но за да ви е уютно, трябва да има какво да ви хване окото. Някоя абстрактна картина ще разведри обстановката.

3. Различни цветове

Според много интериорни експерти, трябва да залагате на бледи и пастелни цветове, които да не дразнят окото и мозъка и да им дават възможност за почивка. Откажете се от тъмните цветове, но може да си позволите комбинации от няколко цвята, които да внасят свежест.

4. Много мебели

Спалнята ви не е офис! Достатъчно е да имате легло, гардероб и малко подвижно нощно шкафче, в което да държите вещи от първа необходимост.

5. Претруфена кувертюра

Освен ако не сте в пубертета, можете да изчистите всички плюшени играчки и тонове малки възглавнички от леглото и спалнята си като цяло. Те само събират прах и заемат излишно място. По-добре спалнята ви да е по-семпла откъм вещи, а свежото и цветното да постигнете с подходящи пердета, покривало за леглото и тук-там някой друг декоративен елемент.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари