IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огледалото – позволено и забранено за хармоничен дом

21 ноември 2018 09 00

Има места, на които не е препоръчително да поставяте огледала

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Огледалата не са просто продукт, подхранващ човешката суета. Според много легенди и приказки те имат и специална сила, която е свързана с енергията. Неслучайно науката за подредба на интериора фъншуй има няколко специфични правила за поставянето на огледалата в дома. Вижте как този предмет може да направи жилището ви много уютно и красиво и къде не е желателно да го поставяте изобщо.

Позволено:

1. Огледалата отразяват красиви неща, така че ако от хола ви има прекрасна гледка към природата, небето или друго живописно място, те са перфектният аксесоар. Ако поставите огледало срещу съответната гледка, ще удвоите красотата в дома си.

2. Холът или трапезарията е мястото, в което обикновено посрещате гостите си. Затова е доста добра идея да поставите пищно огледало там, което да подчертае вкуса ви и социалния ви статус. Огледалото увеличава енергията на мястото, така че обмислете дали да не го поставите на места, където се веселите и правите партита.

3. Използвайте огледалото, за да прикриете проблеми. Макар че ролята му е да отразява, огледалото може да бъде чудесна дегизировка за проблемни зони. Поставяйки го върху процепи, паднала мазилка на стената или одраскани зони, то покрива напълно съответните несъвършенства.

4. Как да умножите парите си. Според фъншуй, ако поставите огледало, което да отразява касовия апарат, сейфа, кутията с бижутата ви или е близо до външната врата, това ще донесе повече клиенти, пари и просперитет.

5. Поставяйте огледала, така че да отварят пространството. Ако имате много малка стая или тесен коридор, това е перфектното място да поставите огледало. Поставете огледало срещу стена, така че да отваря стаята.

Твърдо НЕ:

1. Не поставяйте огледало срещу врата. То връща енергията през нея.

2. Не отразявайте задънен изход. Уверете се, че огледалото ви не отразява вратата на тоалетната например или някое мръсно и неприветливо място, тъй като то увеличава енергията на предмета, който отразява.

3. Не поставяйте огледало в спалнята, където може да провокира свръхстимулация на сетивата и да причини инсомния, особено ако е позиционирано срещу леглото.

4. Не ползвайте огледални повърхности с цел оглеждане. Те изпращат негативна енергия към човека, който се оглежда в тях. Могат да причинят и раздор в семейства и връзки. Незабавно ги премахнете от дома си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари