IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домът на Facebook

28 април 2011 14 00

Разгледайте офиса на сайта, който промени света

Снимка: Chilloutpoint

Снимка: Chilloutpoint

Искам да кажа едно голямо „Браво!" на Колин Фърт за играта в „Речта на краля", но специално за мен, филмът на годината беше друг.

Месеци след като обиколи екраните по света „Социалната мрежа" продължава да разбунва духовете и да поставя въпроси доколко това, която показа Дейвид Финчър в лентата, е истина и доколко плод на режисьорските му фикции.

Безспорен факт е обаче това, че на Марк Цукерберг (или Зукербърг - както ви е по-удобно) май филмът не му се понрави много и единственото, което направи бе да се попокрие и да се отдръпне от светлините на прожекторите, поне докато шумотевицата отмине.

Това няма как да не наведе човек на мисълта, че събитията, които „Социалната мрежа" пресъздаде, може би все пак наистина са се случили, а истината около тях може да ни открие единствено таткото на Facebook, превърнал се в прецедент в историята на цялото човечество.

И така, помните ли сцената в която Марк и приятелите му за пръв път пуснаха онлайн социалния сайт? Те стояха в тясното общежитие на тогавашния студент по информатика в Харвард.

Малко по-напред в бъдещето вече намираме нашите герои, разположени в обширна къща в Силиконовата долина в Калифорния, купонясващи и опиянени от щастие и от мълниеносния успех на Facebook, първо в цяла Северна Америка, а после и по целия свят.

Ключовият финал на действието отново заварва героите в една работна атмосфера: вече пословично богати, седнали на тежки бюра с табелки „I'm the fucking CEO", опитали вкуса на бързите пари, настръхнали един срещу друг, каращи се, чупещи новите плазми и столовете в лъскавата заседателна зала...

Действието на „Социалната мрежа" спира в момента, в който Марк Цукерберг бива изправен пред съда от най-близките си приятели. Той губи някои от делата, по които е задължен да заплати огромни суми на ищците.

Повечето обаче печели и всъщност става най-младия милионер в света.

Ако филмът бе решил да представи ситуацията в наши дни, атмосферата, в която щяхме да видим Марк е тази, която ви очаква горе в галерията.

Офис-мечта, изграден сякаш в съзнанието на тинейджър, но построен с реални пари. Много пари.

Дами и господа – настоящият офис на Facebook. Очаква ви на един клик.

Още мега-офиси:

Мечти, мечти. Офисите на Universal

Мечти, мечти. Офисите на Google

Автор - снимка

КоментариКоментари