IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Небостъргачът Намасте в Мумбай

28 октомври 2012 10 00

Сграда в стила на Арабските емирства, но с индийски дух

Снимка: beautifullife.info

Снимка: beautifullife.info

Namaste Tower, както е името на бъдещия индийски небостъргач, има впечатляващ дизайн и внушителни размери. Всъщност за никого не трябва да бъде изненада архитектурното решение и грандоманският вид на сградата, тъй като тя е по проект на дубайското дизайн студио Atkins.

Очаква се небостъргачът Намасте да отвори врати през 2015 година в Мумбай. Името на сградата е олицетворение на нейния дизайн. „Намасте“ в Индия се използва за поздрав и означава „прекланям се пред вас“. Всъщност двете крила на небостъргача наподобяват две долепени ръце – жестът, с който се извършва поздравът „намасте“. Фасадата на Namaste Tower пък е с характерни за индийската култура мехнди шарки.

Сградата ще бъде с височина 300 метра, ще има 62 етажа и ще включва хотелски, търговски и офис площи. Намерението си да направи хотел в Namaste Tower вече потвърди хотелската верига W Hotels. На върха на небостъргача ще бъдат изградени ресторант и бар с великолепен изглед към целия Мумбай.

Namaste Tower е символ на гостоприемството на индийците, както и доказателство за все по-процъфтяващата икономическа сила на страната. Влезте в галерията и вижте какъв невероятен небостъргач ще се появи в Мумбай.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари