IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Църквите не са това, което бяха

8 януари 2013 11 40

Храмове с необичайна архитектура

Снимка: archdaily.com

Снимка: archdaily.com

В миналото едни от най-красивите и величествени сгради са били именно църквите, манастирите, параклисите и другите религиозни храмове.

В последно време, обаче, съвременните архитекти са развихрили въображението си и създават проекти за църкви с доста модернистична визия, която трудно ще ви подсети за функцията на сградата.

Дори да не сте религиозен и да не сте стъпвал в църква отдавна, тези храмове едва ли ще ви оставят равнодушни и със сигурност ще искате да ги видите, както отвън, така и отвътре.

Тези необичайни светилища са най-вече брилянтни архитектурни проекти, които обаче малко ще стреснат традиционалистите. Някои от конструкциите са толкова необичайни, че забравяме за какво са създадени.

В тях няма класическите стенописи, стъклописи и сложни детайли. Те са с по-чист и минималистичен дизайн, който е „прегърнал" бъдещето, а не се е вкопчил в миналото.

Влезте в галерията ни, за да видите тези странни свещени места, които са на светлинни години от сложния бароков или готически стил, традиционен за църковна архитектура.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари