IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-красивите метростанции по света

17 ноември 2014 09 12

Те впечатляват със своя дизайн

Снимка: Mario Laporta

Снимка: Mario Laporta

Метрото е един от най-удобните и бързи начини за придвижване в големите забързани градове, особено в тези, които се славят с повече от ужасяващ трафик. Милиони хора ежедневно слизат под земята, за да се придвижат от дадено място до желаната дестинация.

Наред с удобството на транспорта обаче, някои от тях изпитват и истинско удоволствие от придвижването с метро. Това се дължи на красивия дизайн, с който могат да се похвалят част от метростанциите в различни точки по света.

Някак ще ви стане много по-приятна сутринта, ако изчаквате метрото сред една невероятна и креативна обстановка, нали? Докато ние в България още очакваме новите линии на софийското метро, в други държави вече са се погрижили за представителния външен вид на станциите.

Трябва да отбележим обаче, че създаването на подобен подземен разкош не е толкова лесна задача. Архитектите трябва да следят за структурната цялост на стените, циркулацията на въздуха, прекомерната влага и много други опасности. Поддържането на впечатляващите интериори също не е просто начинание, но пък определено си заслужава.

Влезте в нашата галерия и разберете защо.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари