IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовници с управленски амбиции

13 юни 2012 07 45

Те бяха до последно със своите любими мъже

Иконата Мерилин Монро, Снимка: pjs.net

Иконата Мерилин Монро, Снимка: pjs.net

Любовницата не винаги се превръща в съпруга, но понякога тя има по-голямо влияние над мъжа от неговата законна половинка. В далечното минало да бъдеш нечия „метреса" е било срамно и осъдително. В днешно време – не би изненадало никого.

Любовниците винаги ги е имало и винаги ще ги има. За някои дами това дори се превърнало в професия.

Разбра се, повечето любовници си остават „анонимни" за почти цялата част на човечеството (и дори за съпругата), но други са обект на всеобщо внимание, защото си избират властни мъже, които могат да им открият нови хоризонти.... или просто , защото ги обичат истински.

А ето кои са едни от най-известните любовници в световен мащаб:

1. Камила Паркър. Тя бе една от най-мразените личности във Великобритания, когато се залюби с принц Чарлс. Лейди Даяна още беше жива и британците я боготворяха, докато другата жена, макар и да наблюдаваше тихо любимия си, бе хулена от пресата и поданиците на кралицата.

Любовта на Чарлз и Камила датира от десетилетия. И след трагичната кончина на Лейди Даяна през 1997 г., тя най-накрая успя да се разведе и да се омъжи за Чарлз през 2005 г.

Снимка: Reuters

2. Мери Болейн и сестра ѝ Ан са любовници на крал Хенри VIII. Говори се, че тя е била по-красивата сестра, но в крайна сметка той избра другата за своя съпруга. Била е известна с многобройните си любовни връзки, сред които и тази с френския крал Франсоа I, който публично я нарича „Английската кобила" и „una grandissima ribalda, infame sopra tutti" („велика проститутка, скандална над всички" .

3. Луси Мърсър е любовница на Франклин.Д. Рузвелт през 1913 г. Ироничното в случая е, че тя е повикана на работа от съпругата му Елинор. През 1918 г. Елинор намира любовни писма от Луци, адресирани до мъжа ѝ и поисква развод. 32-рият президент на САЩ успява да я убеди, че всичко ще приключи бързо, но в крайна сметка не продължава да се вижда с Мърсър.

4. Мерилин Монро е истинска легенда. Говори се, че атрактивната блондинка, която до ден днешен светските дами обичат да копират, е била любовница едновременно и на двамата братя – Боби и Джон Кенеди. Най-близката ѝ приятелка, обаче твърди, че сърцето ѝ е принадлежало единствено на втория. Любимката на Америка умира от свръхдоза упойващи вещества през 1962 г.

5. С президент се забърка и Моника Люински, която бе любовница на Бил Клинтън. Двамата започват връзката си през 1995 г. И след като приятелката ѝ Линда Трип записва свой разговор с Моника, го предава на Кенет Стар, който разследва други неща, свързани с кабинета на президента.

През 1998 г. Бил най-накрая признава за връзката си. Малко след това престава да бъде президент на САЩ. Моника също изчезва от медийния хоризонт няколко месеца след скандалните разкрития за любовната ѝ авантюра с тогавашния държавен глава.

Снимка: Reuters

6. Дона Райс успява да се напъха в леглото на демократа и кандидат за президент Гари Харт. През 1987 г. Започват упорити слухов, че политикът има афера. Той реагира яростно на новината и казва на всеослушание, че не му пука от приказките и ако искат медиите, нека го следят. Те правят точно това и във вестника лъсва снимка на моделката Дона Райс, която е седнала в скута му на яхтата Monkey Business.

7. Уолис Симпсън е американка с два брака зад гърба си, но това не пречи на английския крал Едуард VIII да загуби ума си по нея. През 1936 година той дори е изправен пред дилемата – да се ожени за любимата жена или да си запази короната. Той избира първото и абдикира от трона, за да бъде с жената на живота си.

8. Ева Браун среща Хитлер, когато е едва 17-годишна. Тя работи като асистентка на фотографа на фюрера и две години по-късно започва връзка с него. Говори се, че дори е успяла да се омъжи за него.

Въпреки че е ключова фигура във вътрешния социален кръг на Хитлер, Браун не се появява на публично място заедно с него до лятото на 1944 г., когато сестра ѝ се омъжва за офицер от личния му щаб. С рухването на германската отбрана към края на Втората световна война Браун се заклева във вярност към Хитлер и отива в Берлин, за да бъде до него в силно укрепения Фюрербункер под Райхсканцлерството. Докато войници от Червената армия се приближават към бункера, Ева Браун и Адолф Хитлер сключват граждански брак с кратка церемония на 29 април 1945 г. 24 часа по-късно те заедно се самоубиват в стая на бункера.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари