Рафаел Надал разкри, че се е сгодил за приятелката си от 14 години – Мери Перело. Тенис звездата е предложил брак на брюнетката в Рим преди осем месеца. Очаква се двойката да сключи брак тази есен.

Мария Франциска Перело е 30-годишна и по образование е застрахователен агент. Красивата брюнетка всъщност работи като директор на благотворителната фондация на Рафа, от около десет години насам.

32-годишният Надал, който преди дни загуби финала на Откритото първенство на Австралия срещу Новак Джокович, не крие желанието си вече да стане баща. Той е споделял в интервюта, че е „семеен тип човек и че очаква с нетърпение да има собствено потомство в не толкова далечното бъдеще.“.

Според списание Hello!, двойката планира есенна сватба, която трябва да се състои в родното място на испанския топспортист – остров Майорка.

Още по темата

Влюбените се срещат през 2005 г., но за разлика от другите жени и приятелки на известните тенисисти, Мери рядко обикаля света по турнири с любимия си.

Перело е казвала в интервюта, че нарочно не пътува с Рафа, за да не му се пречка. Тя е заявявала: „Да съм навсякъде с него, не би било добре нито за него, нито за мен. Той се нуждае от пространство, когато се състезава, а само идеята да се мотая около него по цял ден ме измъчва.“