IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апликация събира в чифт "изчезнали" чорапи

25 септември 2012 14 00

Господата вече няма да губят време преди работа в търсене на втория чорап

Снимка: blogs.cio.com

Снимка: blogs.cio.com

Случвало ли ви се е да бързате рано сутрин и в последния момент да не можете да откриете единия чорап? Риторичен въпрос, нали!? Това обаче повече няма да ви безпокои, защото технологиите напреднаха до такава степен, че дори чорапите поумняха и си седят по двойки.

Щвейцарската компания „Blacksocks" намери начин да предотврати появата на смут и да улесни хората при координирането на тоалета им. За целта тя ще предлага продукти с вграден чип в тях, които да не се губят, пише Daily Mail. Апликацията за айфон Smart Socks пък ще показва на собственика на чорапите къде се намират и двете парчета от чифта.

"Новата апликация прави чорапите умни. Чрез нея те винаги знаят къде се намират, общуват с другия си събрат от чифта и никога не се губят!", твърди директорът на фирмата Сами Лихти.

Апликацията има и специална програма за сортиране и събиране на чифтовете. Чипът в чорапите дори подсказва кой е ляв и кой е десен, което е голямо улеснение за господата!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари