IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 прости начина да „обновите“ ежедневието си

31 май 2012 05 20

Как лесно да се почувстваш като нов човек

Снимка: dreamstime.com

Снимка: dreamstime.com

Има моменти, когато просто не се чувствате в най-добрата си форма. Често рутината, а донякъде и мързелът са виновни за тази ситуация.

За да се разделите с монотоността в живота си, не трябва да променяте нещата из основи. Необходими са само доза желание и няколко простички, но ефикасни правила.

Ето какви са стъпките да промените и най-вече подобрите ежедневието си:

1. Тренирайте

Ако се събудите час по-рано, за да тренирате, ще започнете деня си пълни с енергия. Също така през този период от време изгарянето на мазнините е по-ефективно, а нивото на ендорфин е завишено, така че със сигурност ще се почувствате по-добре и по-подготвени за работния ден.

2. Изведете секса извън спалнята

Голяма част от това да правите секс с нов партньор е вълнуващо само по себе си. Независимо дали имате сериозна връзка или не обаче, залагайте на разнообразието, не само като пози, но като места, където да ги практикувате.

3. Яжте по-малко, но по-често

Промяната на хранителния режим може да не бъде толкова драматична, колкото изглежда. Едно от най-важните неща е да съумявате да се храните с по-малки порции, но по-често. Златната рецепта – пет хранения на ден през два часа и половина. Калориите, които приемате ще останат същите или дори по-малко.

4. Изключете лаптопа и телевизора един час преди лягане

Както всички знаем работата с интернет или гледането на телевизия е стимулиращо ума действие. По този начин има опасност да прекъснем отделянето на нервни сигнали, които от своя страна са отговорни за заспиването ни. Качественият сън дава повече енергия на тялото и е предпоставка за по-добър сексуален живот. Затова час преди лягане изключете лаптопа и телевизора, като ги замените с някоя интересна книга, например.

5. Планирайте уикенда си още през средата на седмицата

По този начин ще имате достатъчно време да организирате своите занимания и излизания и ще бъдете сигурни, че няма да скучаете вкъщи през уикенда. А мисълта за това какво ще се случва почивните дни ще ви зарежда с енергия през работната седмица.

6. Изключете телефона по време на обедната почивка

На много мъже работата е свързана с непрекъснат контакт с хора, най-често използвайки телефона, пощата или дори някои от социалните мрежи. Точно затова е важно през почивката си да изключите мобилния си телефон и да игнорирате другите опити за контакт с вас. По този начин ще може да „изключите“ напълно и да се насладите пълноценно на свободното си време. Най-добре би било да прекарвате обедната си почивка в някой парк, за да се заредите с енергия за остатъка от деня.

7. Изберете нов парфюм

Изборът на нов аромат е лесен начин да се почувствате по-уверен и секси. Не забравяйте, че за жените миризмата е много важна и до голяма степен определя дали те ще намерят някой мъж за привлекателен или не. Само не забравяйте, че през деня парфюмът не трябва да бъде прекалено силен и наситен.

8. Избирайте облеклото си още вечерта

По този начин ще си спестите взирането в гардероба рано сутрин, чудейки се какво да облечете. Така ще намалите стреса, а и вечерта ще имате достатъчно време да изгладите ризата, която сте избрали, без да рискувате рано сутрин да закъснеете за работа.

9. Ставайте по-рано

Вместо да бъдете недоволни всяка сутрин, когато се събуждате, настройте алармата с час по-рано и използвайте времето да направите нещо полезно ( в случай, че не сте съгласни с точка 1. ) Например започнете с някоя задача, която иначе трябва да свършите след работния ден. Не се притеснявайте, дори да не можете да я довършите сутринта, важно е желанието. И не забравяйте - колкото повече сте се постарали сутринта, толкова повече свободно време за почивка или други занимания ще ви остане след работа.

10. Носете бутилка с вода през деня

Много от мъжете не приемат достатъчно вода. А хидратацията на тялото е от особена важност – кожата изглежда по-добре и тялото функционира по-ефективно. Най-добре си вземете бутилка от неръждаема стомана с по-голяма вместимост, която да носите със себе си през целия ден.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари