IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради коронавируса: Мис Англия се завърна към лекарската професия

10 април 2020 10 40

Красавицата замени короната със стетоскоп

Снимка: БГНЕС

Пандемията, колкото и тежка да е, ни показва, че човечеството може да мисли ведно и да се бори заедно срещу общия враг. Постоянно ставаме свидетели на добри дела, дарения и отдаване на респект към всички медици, които се опитват да спасят положението. Ръкоплясканията от балконите тръгнаха от Италия, а примерът беше последван от всички държави по света.

Много лекари, които вече са се отказали от професията, се завръщат в болници, за да помогнат на своите колеги срещу COVID-19. Подобна история идва и от Англия, където една красива дама решава да замени короната си и да вземе отново стетоскопа. Става въпрос за носителката на титлата Мис Англия 2019 година – Бхаша Мукерджи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr Bhasha Mukherjee (@bhasha05) on

Тя се завръща във Великобритания и ще започне отново работа като лекар. Мукерджи се отказа за малко от професията си след като участва в конкурса „Мис Свят“ през декември 2019 година. Английската кралица на красотата беше поканена за посланик на различни благотворителни организации и реши да окачи стетоскопа си, за да се занимава с тях до края на август тази година.

Плановете ѝ обаче се объркват след като заразата от коронавирус обхвана целия свят. „Бях поканена в Африка, Турция, Индия, Пакистан и няколко азиатски държави, за да бъда посланик на различни организации“, казва Мукерджи пред CNN.

В началото на месец март 24-годишната красавица е била в Индия за четири седмици именно заради филантропската си дейност. Заедно с организацията „Coventry Mercia Lions Club“ Мукерджи е посетила различни училища, на които са дарени канцеларски материали, а също така са били отделени и средства за домове за изоставени момичета.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr Bhasha Mukherjee (@bhasha05) on

С напредването на заразата и влошаването на ситуацията във Великобритания, Мис Англия е започнала да получава все повече съобщения от колеги, работещи в бившата ѝ болница в източна Англия. Те ѝ съобщили,че положението не е никак добре и има недостиг на медици. Тогава Мукарджи се свързва с ръководството на лечебното заведение и им съобщава, че иска да се завърне на работа.

Тя казва пред CNN, че е грешно да носи короната на Мис Англия, когато хора по цял свят губят живота си, а колегите ѝ работят непрекъснато. „Исках да се завърна у дома. Исках да се завърна у дома и веднага да започна работа“, признава красавицата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr Bhasha Mukherjee (@bhasha05) on

Мукарджи се мести от индийския Колката в английския Дарби, когато е на 9 години и веднага е привлечена от лекарската професия. „Именно сега трябва да използвам знанията и уменията си“, казва тя. Красавицата е благодарна на целия свят за подкрепата, която показват към медиците и заяви, че и тя иска да бъде от този отбор и да помага на останалите.

След като е приключила филантропската си дейност в Индия, Бхаша се свързва с посолството на Великобритания и търси полет, с който да се завърне в родината. Така миналата сряда тя каца в Лондон, където ще се изолира за 14 дни, за да може спокойно да се върне на работа.

„Няма по-добро време от сегашното да бъда Мис Англия и да помогна на страната си“, казва тя пред CNN.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr Bhasha Mukherjee (@bhasha05) on

Мукарджи специализира в респираторната медицина, но казва, че в момента лекарите се въртят по всички отделения в болницата. Към понеделник Великобритания е регистрирала повече от 48 хиляди случая на новия коронавирус и близо 5000 смъртни случая. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари