IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Психология на семейството: Как да се справим с пандемията и отношенията

8 април 2020 17 30

Всички въпроси ще получат отговор на 13 април в специалното онлайн събитие на Puls.bg

Психология на семейството: Как да се справим с пандемията и отношенията

Социалната изолация и мерките на здравните власти, наложени заради пандемията и разпространението на COVID-19, промениха начина ни на живот.

Ежедневието пое в посока, за която няма как да бъдем подготвени, а в момента най-ключовото нещо е социалната дистанция.

Как обаче всичко това се отразява на психиката ни? Какви ще бъдат последиците за начина ни на общуване, на отношения с близки и роднини, на работа?

Специалисти в сферата на акушер-генекологията, педиатрията,  вирусологията, психологията и стоматологията ще дадат отговори на тези и други въпроси на 13 април, от 14:00 часа, в специалното онлайн събитие на Форум бременност и детско здраве, отганизирано от puls.bg.

Тук можете да зададете въпросите, на които искате да получите отговор от специалистите.

В момент като този, имаме най-голяма нужда от посоки и добри съвети за справяне с непредвидените промени в ежедневието.

Не сме свикнали да бъдем далеч от близките и роднините си. Сега много са в ситуация, в която не са виждали родители и семейство от седмици, спазвайки стриктно наложените мерки.

И макар да знаем, че всичко е за здравето именно на хората, които най-много обичаме, неминуемо се пораждат емоционални болки, страх, притеснение.

Психологията на семейството тук е особено ключова, за да преодолеем трудните моменти и да поддържаме психическото и емоционалното здраве. С нейна помощ, ще преминем през този период възможно най-безболезнено и ще се завърнем много по-лесно към нормалния начин на живот.

Освен на себе си, по този начин ще помогнем и на децата и роднините си да минимизират негативните последици от социалното дистанциране.

За да се справим успешно с трудната задача, винаги е добре да се консултираме с правилните специалисти, от които да почерпим безценни съвети и добри практики.

Именно по темата за психология на семейството, отношенията и промените в ежедневието, един от специалните гости на онлайн дискусията на puls.bg е доц. Диана Димитрова. Тя е доктор по психология, има акушерска диплома, бакалавър е по социални дейности и магистър по управление на здравните грижи.

доц

Тя ще отговори на всички въпроси, свързани с влиянието на социалната дистанция върху взаимоотношенията в семейството, за да помогнем както на себе си, така и на всички членове на семейството.

Ако имате конкретен въпрос, можете да го зададете тук и да видите отговорът и съветите на 13 април от 14:00 часа в онлайн събитието на Puls.bg

Повече информация за лекторите и програмата можете да видите тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари