IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не отлагай мечтите в пандемията: Как да направим перфектната баня?

13 април 2020 14 30

Как да използваме пълноценно времето и да направим чудеса

Снимка: Istockphoto

През последния месец пандемията от COVID-19 промени целия ни живот. Стриктното спазване на мерките ни задържа все по-дълго време вкъщи, адаптирахме работата и ограничихме срещите с други хора.

В такава ситуация, много от нас решават да запълнят пълноценно времето и да извадят позитивите от ситуацията – сега имаме възможност да направим това, до което все не стигахме иначе. А какво по-хубаво от това да направим едно от най-използваните помещения, банята, в мечтаното такова.

Други пък ги завари ситуацията в момент, в който вече имат планиран ремонт на банята, който не искат да отлагат.

И тук започват да изникват въпроси дали ще смогнем, дали ще има кой да ни помогне, как точно ще се променят идеите ни.

За да ви помогнем, се обърнахме към специалистите от DJIA, които не просто ще ни дадат отговори на най-належащите притеснения, но и ще ни помогнат да се справим успешно.

Защото когато имаме проблем, няма нищо по-ценно от това да получим информация от специалистите – в случая, майсторите на мечтаната баня.

През последните години станахме свидетели на глобална дигитализация и, за съжаление, на пандемия. Как реагира бизнесът с услуги в адаптирането при предоставянето на всичко необходимо за перфектната баня?

Факт е, че разрастващата се пандемия поставя много бизнеси пред изпитание в своите условия. Голяма част от компаниите са принудени да преструктурират организациите си, да заработят по нов начин. Вярвам, че това е част от израстването и вярвам, че е за добро.

Когато една компания има дългогодишен опит в бранша и е изградила устойчива стратегия през годините, приема предизвикателствата на своето време и се изправя пред тях. Дигиталната трансформация не подмина и нас. След близо 20 години на пазара, DJIA също активно интегрира все повече дигитални инструменти в своите канали за продажба и дистрибуция. Така можем да останем близо до клиентите си и да отговорим на нуждите и потребностите им, дори когато цялата страна е под карантина.

Текущата промоция в онлайн магазина предлага „безплатен 3D проект и ексклузивни условия за онлайн покупки“, защото ремонтът на жилище е дейност, която не бива да бъде прекъсната по средата. Ние предлагаме на клиентите си различни удобства и оферти, които ще подпомогнат по-бързото, но и качествено завършване на ремонт у дома. Осигуряваме лесен достъп до разнообразието от продукти в нашия онлайн каталог. Всеки потребител получава нужната информация за номенклатура и цена, както и съдействието от експерти в областта. Обектите ни работят под строги санитарно-хигиенни мерки, в съответствие с приетите законови мерки по време на извънредната ситуация.

От години хората залагат на традиционното избиране на елементите за баня, какво предоставят повече като възможност онлайн огледите? Какви са техните предимства? Какъв е процесът по създаване на 3D проект онлайн?

При проектирането на интериор е от изключителна важност детайлната визуализация на помещението – хората „мислят“ по-лесно в снимки.
Винаги се стараем артикулите, които предлагаме да са илюстрирани с красиви снимки и поставени в контекста на интериора.

Изработваме 3D проекти на всеки от своите клиенти, спрямо предпочитаните артикули, помещение и нужди, а консултантите и в седемте ни магазина в страната са винаги на разположение да посъветват клиента и да обсъдят най-добрите възможности.

Именно това стои и в основата на доброто обслужване на клиента. Начинът, по който ние в DJIA го разбираме.

3D проектът на баня предоставя по-добра ориентация за пространството, подредбата на плочките, санитарната керамика и мебелите в помещението. Особено сега, в условията на ограничени възможности за среща, безплатният 3D проект, който предлагаме с възможност за видео консултация е нашия начин да подкрепим клиентите си и да отговорим на техните нужди.

В допълнение можем да се похвалим с огромно разнообразие от налични артикули, за да не се налага клиентите да чакат внос или да заплащат завишените цени по доставката им, в период на глобална криза, причинена от COVID-19.

3д-проект0джия

Предвид дигитализацията на услугите, това елиминира ли всички възможни пречки, които традиционните методи имат за онлайн поръчка и ефективно създаване на перфектната баня?

Перфектната баня е плод на обмисляне и обсъждане на всички варианти. Това, разбира се, не е възможно без директния контакт с клиента. Важно е активната комуникация да бъде двустранна, да има разбиране и от двете страни. Крайната цел е една за всички ни – да се удовлетворят желанията на клиентите, като се реализират техните идеи в най-кратък срок. Използвайки услугата за индивидуален проект на баня, тя ще бъде уникална, изградена спрямо идеите и избора на клиента.

Всеки клиент търси качествени продукти на конкурентно добри цени, но отдавна в този бранш предлагаме много услуги, които предоставят безброй удобства за потребителя.

Колко време отнема създаването на идеалната баня? За какво трябва да внимаваме, когато сме се решили на тази стъпка за освежаване или ни се налага просто цялостно реновиране?

Времето е относително понятие, всеки ремонт и скоростта, с която се случва зависи най-вече от майсторите и въвлечените партньори в процеса, но амбицията ни с DJIA е да предложим пълно обслужване – консултация, строителни материали, голямо разнообразие от плочки, мивки, санитарна керамика и мебели за обзавеждане за баня, за да облекчим клиентите и да им дадем възможност да се фокусират върху други неща.

Вярваме, че всичко започва с визията. Когато клиентът няма изградена визия за банята, която желае в завършен вид, нещата се случват по-бавно и това понякога става причина за нетърпението му. От друга страна е от изключителна важност експертът, на когото се е доверил клиентът, да има нужния опит, за да оправдае очакванията. Необходимо е потребителят да бъде достатъчно информиран за избраните продукти, тяхната приложимост и съответствие в помещението.

По време на извънредния режим, предлагаме на клиентите си специална оферта за артикули, налични на склад. Промоцията е придружена с кратък въпросник. Отговорите ще ни помогнат да добием реална представа за желаната от клиента баня. След това предстои експерт да изготви безплатен 3D проект.

Кои са най-честите грешки, които трябва да избягваме в тази ситуация?

Когато нещо не се получи така, както сме си го представяли, много пъти се разочароваме и „оставяме нещата така“ или вземаме прибързани и спонтанни решения.

„Изграждането на баня със стил“, мисията зад която заставаме с DJIA, не е никак лесна задача и е важно да следваме своите разумни желания при обзавеждането ѝ докрай. Това е помещението, в което се ободряваме в началото на деня и същото, в което релаксираме в края му. От изключителна важност е да се чувстваме комфортно в своята баня.

Съвременното обзавеждане предоставя безброй възможности за това. Един от водещите трендове е материалът от дърво. Този подход създава чувство за уют и топлина чрез приятното усещане за естествени материали. Формата на дървените материали следва да бъде изчистена и семпла. Визията може да бъде допълнена от естествени растения за нейния прекрасен завършек.

Словенският производител Kolpa San предлага разнообразни и красиви комплекти от шкафове с интегрирани окачени мивки в този стил като Malaya и Tara Out70 – изключително стилни и модерни решения за една модерна баня.

Иван-Иванов

Иван Иванов, Съ-собственик и финансов директор

А какви са добрите практики, на които бихте ни посъветвали?

Анализирането на информацията е първата стъпка при стартиране на всеки процес. Добре е да се запознаем с основните брандове, които предлагат търсените артикули. Разглеждайки каталога на DJIA, ще откриете разнообразие от продукти, като предлагаме и голяма част от тях на ексклузивни outlet цени.

Outlet артикулите са един от новите трендове, които наблюдаваме през последните години. Провокирани от огромната конкуренция на пазара, част от топфабриките, с които имаме щастието да работим, съкратиха времето между новите си колекции – старата колекция се продава на по-изгодни цени, като разпродажбите при дрехите. Горди сме, че дори във времена, когато много от компаниите забавиха или дори спряха своята дейност, ние успяхме да заредим магазините си в страната с над 5000 кв.м гранитогрес и плочки за баня.

Не е нужно карантината у дома да е непременно досадна, времето може да се използва и пълноценно за ремонт и освежаване на дома.Ние не спираме да се грижим за клиентите си. Постоянно обновяваме наличността на продуктите си във всеки един от седемте ни обекта в страната и всеки избрал да направи ремонт сега, може да разчита, че ще намери нужните му материали в DJIA.

Митове ли са, че банята и кухнята са двете най-важни места за едно домакинство и не е случайно, че винаги се започва първо от тях?

Ежедневието на повечето от нас днес е забързано и изпълнено със задачи. Добре е да имаме кътче у дома, което да ни осигурява спокойствие и релакс.

Много от хората обичат да прекарват време в кухнята или трапезарията, приготвяйки вкусни ястия и събирайки цялото семейство на трапезата. Това е мястото, където вероятно прекарват най-много време заедно.

Когато става въпрос обаче за уединение и пълно спокойствие, банята е това място.

Тези две помещения отнемат най-голям финансов ресурс и са свързани с повече груба работа, отколкото останалите, които изискват по-леки дейности с по-малко физически труд. Може да се каже, че след банята и кухнята идва приятната част със съчетанието на цветове и форми в останалите стаи у дома.

Какви са новите тенденции в баните, които ще направят ежедневния душ на съвременния човек още по-приятно и релаксиращо „задължение“?

Потребителите са все по-информирани за новите функционалности, като не подценяват визията. През последните няколко години умело се утвърди трендът, следващ елегантни извивки, меки и изчистени цветове, или така наречения минималистичен стил. Голяма част от продуктите за обзавеждане на баня следват тази линия.

Немският доказан производител TECE непрекъснато модернизира своите продукти. Структурата за вграждане и панел TECE LUX White Glass е стилно продължение на модерния интериор в банята. Със своя елегантен дизайн, не отнема от мястото в помещението. Активатор Solid Brushed Stainless Steel е съвместим с всички структури за вграждане. Металната надрана стомана е с покритие против отпечатъци.

Банята се превърна в спа зона за голяма част от потребителите. Нараснаха значително и предложенията за такава. Хидромасажните вани и душ кабини вече предлагат осветление в различни цветове и в унисон с настроението на човека за още повече спа уют. Оборудвани са с автоматизирано управление и контрол на температура, избор на музика и продължителност на масажа.

Несъмнено един тренд ще продължи да се утвърждава през следващите години – все по-модерно и функционално обзавеждане за баня с елегантен стил.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари