fallback

Как да приготвите: Любимите хлебчета на Дженифър Гарнър

10 May 2020 10:30

Актрисата разкри как се правят английски мъфини

Тя е известно име в Холивуд, но през последните години играе своята главна роля – на майка и домакиня. Грижейки се за трите си деца, 48-годишната Дженифър Гарнър се старае да готви разнообразно и здравословно. Сега, когато много жени са изолирани със семействата си у дома, тя сподели своите тайни от кухнята.

След като показа на последователите си в Instagram как танцува и спортува вкъщи, актрисата реши да сподели някои стари епизоди на своето кулинарно шоу „Pretend Cooking“.

Барчета с овесени ядки, чипс от цвекло, меден хляб, пилешка супа по рецепта на марта Стюарт, са част от най-интересните рецепти, които тя пробва за своята публика.

Освен че чисти, пере и следи как върви образованието на децата ѝ, тя се е отдала на готвенето, което я успокоява. В края на март Гарнър сподели, че никога не ѝ е скучно и смята да направи любимите ѝ английски мъфини, с което ще зарадва и малчуганите. Тя се пошегува, че във видеото, което тя е споделила в социалната мрежа, е доста по-слаба, но за сметка на това сега се чувства по-щастлива.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Jennifer Garner (@jennifer.garner) на Мар 7, 2020 в 6:11 PST

Какви продукти са ви необходими за английските мъфини? 

– 3 чаени чаши мътеница;  – 2 супени лъжици суха мая;  – 3 супени лъжици масло;  – 3 супени лъжици мед;  – около 350 грама брашно;  – 1/4 чаша захар;  – 1/4 ч. л. сол;  – 1 чаша царевично брашно. 

IStock

Как да приготвите любимите мъфини на Дженифър Гарнър? 

Те се наричат така, но всъщност са по-скоро вид хляб. Едно време американците са го приготвяли на загрята плоча, подобно на нашите пърленки. Вървят с яйца по бенедиктински, използват се за направата на хамбургери или просто като допълнение към закуската. Получават се с твърда коричка, а същевременно вътре са много мекички. 

Мътеницата, която се използва за мъфините, е напитка, която американците приготвят, като смесят прясно мляко с лимонов сок. Използва се за приготвянето на тестени изделия, маринати и други.  

Дженифър обяснява във видеото, че загрява половината от мътеницата в тенджера, но за кратко. След това разбива останалата част с маята. После по малко добавя топлата течност. 

Към течните съставки се добавят медът, брашното, захарта и солта, като се бърка бавно с телена бъркалка. После може на по-бърза степен с миксера, докато стане хубаво тесто. 

Полученото тесто се прехвърля в намазнена купа и се оставя да престои в хладилника за час. След това се изважда и се разточва, като се ръси отгоре и отдолу царевичното брашно. 

След като дебелината на тестото е около един пръст, се изрязва в кръгла форма. Нареждат се в тава и се оставят да втасат за около час. 

Мъфините или така наречените американски хлебчета, се запичат на тиган – по минута за всяка страна. После се връщат отново в тавата и се доизпичат за 8-10 минути на по-слаба фурна. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Jennifer Garner (@jennifer.garner) на Мар 22, 2020 в 2:29 PDT

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
любимите хлебчета на Дженифър Гарнър английски мъфини английски мъфини с мътеница Дженифър Гарнър в кухнята
0 коментара
fallback