IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво правят лицата на Bulgaria ON AIR докато са #ОтговорниВкъщи?

7 април 2020 10 00

Любими журналисти и водещи на една от големите телевизии у нас преоткриват талантите си, когато не отразяват коронавируса

Какво правят лицата на Bulgaria ON AIR докато са #ОтговорниВкъщи?

От 13 март България е в извънредно положение, наложено заради разпространението на COVID-19. Световни експерти твърдят, че социалната изолация е единственият начин за овладяване на разпространението на новия вирус. Една от големите телевизии у нас – Bulgaria ON AIR, също се присъедини към световните препоръки и се обърна към зрителите си с призив към всички, които имат възможност, да бъдат #ОтговорниВкъщи.

А извънредното положение неизменно се отрази и на работата на самата телевизия, разделяйки новинарите, журналистите и операторите в отделни екипи – докато едните работят на терен с маски, ръкавици, трезва мисъл и кураж, другите чакат да дойде техният ред, а дотогава са #ОтговорниВкъщи.

Какво правят любимите ни лица от Bulgaria ON AIR по време на социалната изолация, попитахме самите тях.

Константин Динчев, водещ на Новините ON AIR

„Обичам да си стоя вкъщи, аз съм киноман и сега имам време за филми и сериали. Вкъщи има достатъчно място за лицеви опори и коремни“, разказа водещият на централните и късни емисии новини Константин Динчев. Самият той призна, че макар да спазва стриктно правилата, няма търпение да дойде денят, в който светът ще се върне обратно към нормалния си ритъм, а той ще може да се отдаде на друго негово хоби – карането на колело.

Константин

Златимир Йочев, водещ на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR

Друго любимо лице от ефира на Bulgaria ON AIR – водещият на сутрешния блок Златимир Йочев, пък съчетава четенето на хубави книги със слушането на Ерик Клептън на грамофонна плоча. В момента той преоткрива романа на Милан Кундера „Шегата“.

златимир

Ганиела Ангелова, „Денят ON AIR“

Социалната изолация осигурява повече време за четене и на водещата на предаването „Денят ON AIR“ Ганиела Ангелова. От 13 март уикендите на чаровната водеща са различни – вълнуващите пътувания са заменени с домашно кино, декорация на терасата и фитнес упражнения. Въпреки че ѝ липсват разходките и срещите с приятели, самата тя осъзнава, че те са необходимост. „Трябва да свикнем да живеем с този вирус. Лека-полека силата му ще отслабне, но за да няма патови ситуации, нека да помогнем на медиците като си останем вкъщи. Сега можем да прекарваме повече време с близките си и дори да ги преоткрием“, казва водещата на „Денят ON AIR“.

Ганиела

Петя Кертикова, водеща на Новините ON AIR

Книгите и тренировките са задължителна част от деня и на водещата на Новините ON AIR Петя Кертикова, която е и автор на рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“. Освен за тренировки и книги, Петя отделя време и за вкусни ястия, с които да зарадва любимите си хора. За пръв път тази година тя успява да измайстори и първия си козунак напълно сама.

Петя

Ваня Симонска, Спортът ON AIR

В истински шеф-готвач е напът да се превърне и изпълнителният продуцент на Спортът ON AIR Ваня Симонска. Следвайки призива #ОтговорниВкъщи, Ваня прекарва все повече време в кухнята, а резултатът – съвършен козунак на великденската трапеза.

„Моето време дори и по време на социална изолация минава изключително бързо и динамично. Започнах да изпробвам нови готварски рецепти, чета много книги, садя цветя за балкона, тренирам и правя интервюта със спортисти от хола си, които зрителите на Bulgaria ON AIR могат да гледат в Спортът ON AIR и сутрешния блок „България сутрин“, казва Ваня.

Ваня

Десислава Атанасова, водещ на Новините ON AIR

Дори във време на социална изолация, когато сякаш целият свят е позабавил темпото, ежедневието на водещата на Новините ON AIR Десислава Атанасова остава динамично. Като майка на две деца Деси трябва да осигури забава за цялото семейство. И успява – четене на приказки, игра на тенис на маса, приготвяне на сладки са сред дейностите, с които семейството на чаровната водеща успява да пребори скуката. А самата Деси разкри пред нас и друг свой талант – рисуването.

цдь

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Фен ( преди 1 година )
Покланям се доземи на госпожа Ангелова
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар