IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите пиле кордон бльо

28 май 2020 17 40

Едно хрупкаво ястие за вашето меню

IStockphoto

Пиле кордон бльо. Чували ли сте за това ястие? То идва от изтънчената френска кухня и представлява нещо като шницел от пилешко месо, между което има сирене, кашкавал или шунка.

Ако имате нужда от протеини и обичате да похапвате пилешко, то може да разнообразите менюто си като приготвите месото по днешната ни рецепта.

Ето и необходимите продукти за класическо пиле кордон бльо:

– 2 яйца;
– 2 парчета пилешко филе;
– няколко резена шунка;
– малко парче кашкавал;
– малко парче от швейцарското сирене „Грюер“;
– брашно;
– сол и черен пипер на вкус;
– галета за овалване;
– 1 лимон;
– олио за пържене.

Как да приготвите пиле кордон бльо?

Измивате хубаво пилешкото филе и го подсушавате. Начуквате го с дървен чук (най-добре е да го сложите в дебел плик или между няколко пласта фолио, за да не изцапате наоколо. Трябва да се получат тънки парчета, които овкусявате със сол и черен пипер.

Нарязвате шунката, сиренето „Грюер“ и кашкавала на тънки парчета. В единия край на месото поставяте по малко от тях и после той се прихлупва с другия.

Филетата с плънката се панират в брашно, яйце и малко галета. Оставят се настрани за известно време, за да не падне панировката.

Сипвате малко олио в тиган и след като мазнината се нагорещи достатъчно, пържите пилешкото. Важно е да знаете, че на всяка страна ѝ трябват по 6 минути, за да бъде напълно готова.

Трябва да внимавате, защото специалното сирене, използвано в рецептата, не бива да изтече отстрани.

След като сте готови с двете порции, поднасяте класическото пиле кордон бльо с няколко резенчета лимон. Гарнитурата избирате сами.

Пробвайте рецептата за това хрупкаво и вкусно пиле. Продуктите за нея ще намерите ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари