IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя планета управлява зодията ви?

28 май 2020 17 50

Всеки знак си има определено небесно тяло

Снимка: iStock

Базирайки се на датата ви за раждане, вие много добре знаете коя зодия сте. Ако сте по-заинтересувани от астрологията, ще сте наясно и какъв е астралният ви знак и с кои други знаци от зодиака най-много си пасвате. Но знаете ли, че всеки от нас има планета, която определя съдбата му?

Управляващите планети са като шефове за всяка зодия. Те създават пречките и успехите ни, от тяхното движение зависи настроението и как ще се справим с всеки ден. Затова може да изпитвате различни емоции, когато има ретроградни периоди, в зависимост коя от планетите попада в тях.

Вижте коя планета диктува правилата във вашия зодиакален знак и какво означава това:

Овен: Марс

Като първи в зодиака, Овенът се счита и за най-стар в 12-членното семейство. Въпреки че месецът му е през април, много астролози смятат, че именно той задава хода на нещата и всички други го следват. Представителите на тази зодия са известни със своята отдаденост и неуморното преследване на целите си. Борбеният характер се определя и от планетата, която владее този знак.

Овен Pixabay

Снимка: Pixabay

Марс е символ на енергия, страст, действие и увереност. Не само че Овенът знае как да се справи с дадена задача, но и е убеден, че няма по-добър подход от неговия. Това е вашият вътрешен глас, на когото Марс диктува всяка дума.

Телец: Венера

Когато мислим за Венера, има голям шанс в ума ни да навлязат думите любов, красота и жени. Ако сте Телец, първите две неща със сигурност са ви в главата. Вие сте любители на хубавата храна, меките материи, изящното изкуство и любовта като цяло. Оценявате всички неща, които са естетически приятни. Влиянието на Венера е доста силно и насърчава Телците често да се глезят.

Телец Pixabay

Снимка: Pixabay

Богинята на любовта играе голяма роля и във формирането на лоялния характер и отдадеността към онези, които интересуват Телеца. Представителите на този знак дават цялото си сърце на половинката си и са готови на всичко за семейството и близките си.

Близнаци: Меркурий

Едва ли някой ще се изненада, че Близнаците са управлявани от Меркурий – планетата на общуването. В римската митология тя се е смятала за вестител на боговете, предавайки новини и мнения. В наши дни пък влиянието на Меркурий сериозно се усеща в характера на Близнаците, които не могат да спрат да говорят и да споделят своите гледни точки.

Близнаци, зодии

Снимка: Pixabay

Като въздушен знак, Близнакът се интересува от интелекта и винаги се опитва да научи нови неща. За тях няколко часа в библиотеката или в книжарницата, никога не са загуба на време.

Рак: Луната

Емоциите на Рака се променят толкова бързо, все едно се редуват приливи и отливи. Може би това е резултат от влиянието на управляващата ви планета. Луната е отговорна за изблиците на настроения и потока от различни чувства. Ракът е доста подвластен на случващото се около него и за минути може да смени няколко тона на лицето.

Рак Pixabay

Снимка: Pixabay

Представителите на този знак приемат нещата по-навътре от останалите в семейството и дълго помнят обиди и други критики. Луната обаче има и положително влияние върху зодията. Тя се счита като олицетворение на майката, която винаги иска да се грижи за дома и връзките с околните. Именно това е и целта на Рака – намиране на спокойствие и комфорт с човека, когото обича.

Лъв: Слънцето

И тук няма изненада. Зодията, която винаги иска да бъде в центъра на вниманието, се управлява от центъра на Вселената. Слънцето гордо застава над Лъва и е отговорен фактор за цялостния характер на хората тук. Благодарение на него, представителите на този знак са изпълнени с енергия, доброта и винаги са готови да подобрят настроението на компанията.

Лъв, зодии,

Снимка: Pixabay

Въпреки че самонадеяността понякога се възприема като лоша черта, тук е точно обратното. Голямото самочувствие на Лъва не е без покритие и той се превръща в перфектния лидер, където и да отиде. Независимо дали ще бъде в офиса, или на купон, от него може да очаквате най-добрите предложения и най-иновативните идеи.

Дева: Меркурий

Може би сте забелязали, че има повече знаци, отколкото планети. Именно затова някои небесни тела управляват няколко зодии. Родени за решаването на всички световни проблеми, Девите споделят една планета с Близнаци. Тук обаче тя влияе по различен начин и няма нищо общо с общуването.

Дева Pixabay

Снимка: Pixabay

По-скоро Девите обичат да действат, а не да приказват. В този знак Меркурий отговаря за създаването на характер, пълен с логика, разсъждения и производителност. Представителите на този знак са известни със своята критичност, която понякога може да изглежда като злобна критика, но всъщност е начин за подобряване на околните.

Везни: Венера

Везните са планетарни роднини с Телците. Венера обаче управлява по съвсем различен начин двете зодии. Тук тя оформя един професионален знак, който поставя успехите в работата и в личния живот на първо място. Везните ценят хармонията както в себе си, така и във взаимоотношенията с другите. Оценявате справедливостта и честността, а в същото време работите здраво, за да защитите тези, които обичате.

Везни,

Снимка: Pixabay

Семейството и романтичните ви отношения означават много за вас. Гордеете се с това, че сте добър приятел и партньор и търсите тези качества в другите.

Скорпион: Плутон

Скорпиони, вие имате тъмна страна. Може би това е така, защото сте управлявани от малката, но могъща планета Плутон. Тя е най-отдалечена от Слънцето и често не получава никаква светлина. Свързва се с тъмнината, подсъзнанието, смъртта и прераждането. Това не са никак леки неща за приемане. Но пък Скорпионът никога не е харесвал безгрижни.

Скорпион Pixabay

Снимка: Pixabay

Той жадува за мистерия и нажежена обстановка. Способността да се свърже с вътрешното си Аз прави Скорпиона един от най-мощните знаци в зодиака.

Стрелец: Юпитер

Спринтьор, мислител и изпълнител, Стрелецът винаги е в движение. Като последен огнен знак, вие сте управлявани от Юпитер – планетата на късмета, щастието, знанието и духовността. Доста неща, които влизат в един характер, но за щастие Стрелецът винаги иска още и още. Тази зодия е най-добрата компания за приключения, която ще се опита да стигне до най-високия връх и да изпита всяко едно удоволствие по пътя.

Стрелец Pixabay

Снимка: Pixabay

Представителите на този знак имат нестихваща енергия, която често заразява и околните. Хората са привлечени от вашата спонтанност и положително настроение. Няма по-добър човек, с когото да обиколите и да опознаете света.

Козирог: Сатурн

Сатурн управлява Козирога, а той обича да следва правилата. Планетата е символ на отговорност, трудолюбие и решителност. Някои я наричат ръководител на другите планети, опитвайки се да държи всички изкъсо и да им осигури най-лесния път до финала. Сатурн също така има голямо влияние за взимането на поука и разбирането на ограниченията.

Козирог Pixabay

Снимка: Pixabay

Козирозите могат да бъдат много самокритични. Винаги се обвиняват, когато нещата не вървят по план, а грешките им служат за обица на ухото. Влиянието на Сатурн прави представителите на този знак хора, които всеки иска да има в екипа си. Те никога няма да ви подведат и ще свършат работата докрай.

Водолей: Уран

Последният въздушен знак е управляван от планетата Уран. Тя е символ на оригиналност, иновации и отворено съзнание. Енергията ѝ насърчава хората да мислят извън рамките на нормалното и да създадат нещо, което може да промени света. Някои смятат, че Уран контролира природните бедствия.

Водолей Pixabay

Снимка: Pixabay

Това може да се види и в характера на Водолеите. Вие успявате да внесете спокойствие и баланс във всяка ситуация. Рационалното ви мислене и аргументираните ви доводи потушават всеки безсмислен скандал, който се ражда след някоя и друга чашка.

Риби: Нептун

Нептун – богът на морето, управлява последния знак от зодиака. Той е символ на мечтите, въображението и всичко духовно. Рибите винаги преливат от творческа енергия и живеят в далечна Вселена, в която всичко е прекрасно и розово. Не искате да слизате на нашата Земя, защото емоционалната ви същност не може да се справи с тежката реалност.

Риби, зодия

Снимка: Pixabay

Рибите дават път на емоциите си и се ръководят от тях. Вие успявате да се свържете с другите, благодарение на способността ви да сте съпричастни с тяхната болка и опитите ви да оправите всяка лоша ситуация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари