IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е Иман бин Абдула – принцеса на Йордания, борец за права и модна икона

2 юни 2020 18 00

Момичето е наследило чара на майка си, кралица Рания ал-Абдула

Снимка: Getty Images

Тя произхожда от знатно семейство и е едно от най-известните лица в Йордания. Принцеса Иман – най-голямата дъщеря на крал Абдула II и съпругата му Рания, е на 23, но за разлика от своите връстници, няма профили в социалните мрежи. Красавицата върви уверено по пътя на нейната майка, като често я придружава на светски събития и участва в благотворителни инициативи. 

След като вчера ви разказахме как  Рания ал-Ясин стига до кралския трон, днес ще ви запознаем с живота на нейната очарователна дъщеря. 

Коя е Иман бин Абдула II? 

Тя е родена на 27 септември 1996 г. в Аман.  Младото момиче е второто дете и най-голяма дъщеря на крал Абдула II и кралица Рания от Йордания. 

Дядо ѝ е крал на Йордания до 1999 г. След като той умира, нейният баща наследява трона му. Баба ѝ е принцеса Муна, която има британски произход. 

Принцеса Иман има по-голям брат – Хусейн, който е бъдещият престолонаследник на Йордания, както и по-малки сестра и брат – принцеса Салма и принц Хашем. Според родословното дърво на официалния уебсайт на семейство Хашемити, те са преки потомци на пророка Мохамед.

Какво образование има принцесата? 

През юни 2014 г. Иман завършва Международната академия в Аман, която е основана от нейната майка. Там учи заедно с братовчед си Муна Джума. Получава награда за най-добър спортист в класа. 

В момента принцесата учи в Джорджтаунския университет във Вашингтон, където по-големият ѝ брат завършва преди няколко години. 

По стъпките на нейната майка 

Една от първите ѝ публични изяви е възпоменателната церемония за нейния дядо – крал Хусейн, състояла се през 1999 г. Когато става на 10 години, тя придружава майка си на посещение в чужбина – Япония. Тогава двете привличат вниманието на камерите в Токио, носейки традиционната дреха кимоно. 

Иман е пътувала още с родителите си заради визитите им във Великобритания, Франция, Италия, Китай и други страни. На 19 юни 2010 г. тя присъства на сватбата на шведската принцеса Виктория и избраника ѝ Даниел Уестлинг. 

През годините принцесата помага на кралица Рания в благотворителните ѝ начинания. Тя присъства на голяма част от обиколките из страната, свързани с нейната неправителствена организация. Подобно на своята майка, принцесата се бори за осигуряване на по-голям достъп на хората до образование, здравеопазване, както и осигуряване на равни права на жените в Близкия изток. 

Обожава да язди

Още като дете Иман има особена връзка с животните. Привличат я конете, които язди с удоволствие. Когато е на 12, участва в своето първо състезание в Аман. Тогава печели втора награда заедно с кончето си на име Сакир. 

Модна икона в Йордания

Иман не отстъпва на външния вид на нейната майка – кралица Рания, за която не можем да кажем, че е над 45 години. Може да се каже даже, че тя е нейното по-младо копие. Двете често попадат на страниците на печатните издания в Йордания заради своите тоалети, прически и аксесоари. 

Принцесата има вкус за модни находки. Въпреки че няма свой Instagram, където да ги показва, тя присъства в социалните мрежи чрез снимките на папараците и тези на кралица Рания. През 2015 г., на едно от своите посещения във Франция, Иман носи стилен тоалет на Alexander McQueen. На други свои изяви тя също се отличава със стилни маркови дрехи. 

Подобно на майка си, Иман също обича да облича съвременни тоалети, в които са вплетени орнаменти от традиционните йордански одежди. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари