IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не само ще почивам тази година, ами ще го направя както трябва!

4 юни 2020 12 30

Размисли и страсти за лято 2020

Снимка: Villa Chinka

Пандемията и неочакваната скорост, с която тя се разви, ни принуди да променим за няколко месеца не просто целия си живот, ами и начина, по който виждаме света.

Бяхме затворени доста дълго време, преосмислихме гледните си точки по много въпроси и някак като че взехме кардинални решения за живота си.

Едно от нещата, които неминуемо мислихме дълго е как ще почиваме тази година.

Ще можем ли да почиваме? Къде ще отидем? Как ще изглежда почивката ни през лято 2020?

И е съвсем нормално – след месеци затворени между четири стени и дистанционна работа започнахме да разглеждаме морската си почивка това лято като един своеобразен рестарт. За нас, за живота и за заслужената почивка, от която имаме нужда, след изживения стрес.

Аз, подобно на много хора, също дълго време премислях. И реших да ви споделя изводите, до които достигнах.

Тази година ще избера родното Черноморие. Не толкова от патриотична гледна точка, а от сигурност и спокойствие.

Няма да има нужда да минавам през граници, няма да съм зависима от законодателството и наредби в последния момент, както се случи преди дни с Гърция и ще знам, че съм в родната си страна.

Ще знам, че в момента, в който ми се наложи, мога да се кача на кола/автобус и да бъда вкъщи за няколко часа. (в най-лошия сценарий)

Със сигурност най-добрият вариант е комплекс със самостоятелни апартаменти, по възможност на уединен залив.

Така ще знам, че няма да бъда сред тълпи от хора и ще имам уединението, от което имам нужда.

По тази и много други причини, моят избор това лято ще бъде Villa Chinka.

Villa-Chinka-hotel

Това е мястото, в което луксът живее с разкошна гледка с морска панорама. Хотелът разполага с 11 5-звездни апартамента, обзаведени в модерен, елегантен и минималистичен стил.

Всички апартаменти са с гледка към морето и съдържат поредица от отворени пространства, които осигуряват удобство и комфорт.

Ресторантът, също решен с гледка към морето, осигурява комбинация от италиански шик и средиземноморски вкус.

Можете да опитате български рецепти с акценти от средиземноморската кухня, а 80-те места вътре и 170-те места навън, разположени в огромна тераса, гарантират уединението и разстоянието от останалите гости.

Villa-Chinka-restaurant

Топло ви е и искате да се освежите? Барът ви чака с авторските коктейли на Дарко Ангелески, Никос Хляпас и Михаил Цветанов. Свежи плодове, домашно приготвени сиропи от лимонова мащерка и мед определено не са за изпускане.

Място с история

Вярно е, че пътуването ни обогатява. Научаваме нови факти от историята си, разширяваме мирогледа си.

И легендата за Марко Чинка е чудесен пример.

Житието на Марко Чинка датира от XV век. По него време Венеция и Генуа са господари на Средиземно море. Генуезците получават разрешение от Константин XI за контрол над проливите край византийската столица и под вещото командване на военачалника Джовани Джустиниани бележат победи. В този флот попада и младият тосканец Марко Чинка. Качествата на смелия моряк не убягват от погледа на Джустиниани. За кратко време Марко става командир на търговска и военна флотилия. Съдбата го изпраща и в Черно море, което кипи от пиратски набези на донски казаци. Точно тук, в сърцето на курортния комплекс Св. св. Константин и Елена, на север от руините на византийската крепост „Кастрици“, Марко Чинка изгражда застава.

Де да можеше камъкът да говори! Та да разкаже за подвизите му, за това как железният воин и изкусен мореплавател разбива казашката флотилия и залавя водачите на клановете ѝ, а после оковава в кафез един от тях, провесвайки го на кула в своята застава за назидание на враговете си. Де да можеше и вълните да говорят! Щяха да разкажат за бохемската му душа, за хубавото вино, за добрата храна, за красивите жени и за пищните оргии, подслаждащи нощите му. Неслучайно гербът на флотилията на Марко Чинка е изобразявал мида Scallop, в която две спиращи дъха русалки примамват с красотата си. Следите на тосканския мореплавател се губят с превземането на Константинопол от Мехмед II, когато Марко е изпратен да брани по море византийската столица.

Villa-Chinka-legend

Но все пак не е изчезнал напълно. В близост до опожарената крепост „Кастрици“ се появява ново селище Кестрич – сегашният варненски квартал Виница. В него живеят много кръвни наследници на тосканския мореплавател – неизбежно, след толкова бурни нощи с красивите „русалки“ от „Кастрици“.

Що се отнася до името „Вила Чинка“, то е спорно. Някои смятат, че носи името на Марко. Други, че е назована така заради камъка чинка, от който е изградена. А според трети, „Вила Чинка“ носи названието си от малките сладкопойни чинки, които летят над този красив бряг.

Локация

Villa Chinka by Astor Garden Hotel се намира на Северното ни Черноморие, само на 8 километра от Варна, издигната на терасата на уединен залив в един от най-известните морски и спа курорти, Св. Св. Константин и Елена.

Villa-Chinka-beach

Резервациите за лято 2020 за Villa Chinka by Astor Garden Hotel са отворени, а цените започват от 225 лева. Информация за промоционални пакети и оферти можете да видите в posoka.com

Още кадри на мястото можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Много нескопосано продуктово позициониране
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар