IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ягодова луна през юни – какво да очакваме?

3 юни 2020 17 30

Пълнолунието ще може да видим на 5 юни

Снимка: iStock

Само след няколко дни ще може да наблюдаваме явлението Ягодова луна. То ще се случи на 5 юни в 22:12 ч. и ще бъде в знака Стрелец. Интересното е, че то почти съвпада с лунното затъмнение, което ще се случи отново на 5 юни, което ще започне в 20:47 ч.

Астрономически Луната преминава през няколко различни фази. Когато е във фаза на пълнолуние, изглежда като голяма, кръгла топка в небето. В противовес на това, лунното затъмнение е това, което се случва, когато земната сянка блокира слънцето. През юни месец пълнолунието се нарича Ягодова луна, а произхода на името има много интересна история.

Коренните жители на Северна Америка са давали имена на всяко пълнолуние и често са ги обвързвали със събитията, които са се случвали по това време. Тази конкретна пълна луна се нарича Ягодова, защото е сигнализирала на племената Алгонкин в източна Северна Америка, че е време да съберат дивите ягоди.

Как ще ни се отрази това явление?

Това лунно затъмнение при пълнолуние ще ви накара да си помислите какво не знаете и да се чудите какво трябва да научите. Желанието за усъвършенстване ще проникне във всички области на живота ви, независимо дали искате да бъдете най-добрите в кухнята, или атакувате върха в професията си.

Относно отношенията ви с другите, явлението Ягодова луна може да предизвика някои сериозни разговори с партньора ви, в които да обсъдите накъде сте се запътили и дали имате бъдеще като двойка. В същото време Марс се намесва, за да внесе малко напрежение. Може да изпитвате трудности да намерите най-добрия изход от ситуацията, но не се отказвайте. Накрая ще бъдете възнаградени с успеха.

ягодова луна

Снимка: iStock

През това време ще усещате прилив на енергия. Постоянно ще искате да сте сред приятели, сред природата или да пътувате. За съжаление, професионалния живот ви пречи на личния и това може да ви накара да се чувствате нещастни. Подредете си добре задачите в офиса и ще усетите, че имате време за всичко.

Какво означава за бъдещето?

Въпреки факта, че има леко напрежение по време на пълнолунието, то наистина може да доведе до добри неща накрая. Ще се мотивирате да научите възможно най-много за сферата, в която се развивате и това ще бъде забелязано от преките ви ръководители. Не се притеснявайте, ако ви засипват със задачи, това означава, че ви имат доверие и разчитат на вас.

О, и тези дълги чатове, които имате с партньора си, сега това може да ви сближи още повече в дългосрочен план. Първоначално ще трябва да изговорите проблемите си очи в очи, но със сигурност ще излезете от този диалог по-силни от преди.

Това неспокойство, което изпитвате в момента може да бъде премахнато с една проста приятелска среща. Забравете за компютъра и телевизора и излезте сред природата с любимите си хора. Може да обиколите няколко пъти парка или пък да седнете на някоя пейка и да наваксате изгубеното време заради пандемията.

Кога е следващото пълнолуние?

Следващото пълнолуние е на 5 юли 2020 година в знака Козирог. Тогава ще имате сериозно желание да се почувствате полезни, независимо дали става дума за приятел, семейство или съсед.

ягодова луна

Снимка: iStock

Сега обаче мислете за Ягодовата луна и се наслаждавайте на компанията на близките си хора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари