IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които задължително да сложим в куфара за лятната си почивка

18 юни 2020 16 30

Без какво не можем за лято 2020?

Снимка: Istockphoto

Тази година отново ще можем да направим дълга почивка през лятото! Това е добрата новина, която като че бе под въпрос от месец март, когато бяха регистрирани първите случаи на коронавирус в България.

Пандемията далеч не е приключила, но туризмът успя да се адаптира към новата ситуация и да предложи на своите клиенти достатъчно сигурност, за да се радват те на пълноценна почивка и тази година.

Така вече сме си избрали дестинация, но идва друга част, която трябва да премислим добре – какво да поставим задължително в куфара за лятната си почивка.

Подготвихме списък от 5 абсолютно задължителни неща, които да ни осигурят така желания комфорт.

1. Ленена риза

Лятото не е дошло, докато не сме сложили любимата си ленена риза. Тя е номер 1 в списъка на задължителните неща по няколко причини. Първата е, че класическата бяла ленена риза отива буквално на всичко. Можете да я комбинирате с къси панталони, да я носите на плажа върху банския или да съчетаете със стилни аксесоари за вечерта. Предимството на материята е осигуряването на прохлада в горещите летни дни, позволявайки на кожата да „диша“ без да създава дискомфорт от запарване.

2. Шапка

Това е второто абсолютно задължително нещо, което не трябва да забравяме. Знаем от опит, че слънцето както най-добър приятел, може да бъде и най-голям враг. Избегнете риска от прекалено излагане на слънце през деня като изберете стилна и модерна шапка. Така хем ще сте защитени, хем ще внесете усещане за стил с този моден акцент.

3. Слънцезащита

Говорейки за слънцето и неговата „тъмна“ страна, не можем да пропуснем слънцезащитата. Независимо дали ще изберем морска почивка или такава в планината, кожата ни трябва да бъде защитена от силните слънчеви лъчи. Съветът ни е да изберете слънцезащитен крем за лице и отделно за тяло, за да се радвате на приятен загар, но не и на изгаряне.

багаж

Снимка: Istockphoto

4. Антибактериални средства

Това, че ще можем да почиваме спокойно и тази година далеч не значи, че трябва да оставим дезинфекциращите и антибактериални продукти. Напротив – те са особено важни по време на почивката ни. Винаги носете в чантата си един антибактериален гел и мокри кърпички, не пропускайте да почиствате телефона си и не забравяйте да миете ръцете си.

5. Кърпа за лице

Лично нашият съвет е да поставите в куфара една малка кърпа за лице. Дори и в 5-звезден хотел, за който нямаме съмнение за високото ниво на хигиена, нашата си кърпа за лице е незаменима. Така хем вие ще сте спокойни, хем няма да се притеснявате, че ще оставите следи от грима по кърпата на хотела / мястото на настаняване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари