IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йоанна Драгнева: Няма по- хубаво от това да си майка

25 юни 2020 16 30

„Бременността ми мина като по учебник“, споделя тя

Снимка: Личен архив

Йоанна Драгнева е известно лице от българската поп сцена и големия екран. Израснала в семейство на музиканти, бъдещето ѝ е предопределено – да стане певица. Като малка пее в популярната група „Бон-Бон“, откъдето тръгва кариерата ѝ на изпълнител и влечението ѝ по телевизията. Учи в Средно музикално училище „Любомир Пипков“ с профил „Ударни инструменти“, след което продължава в същото направление в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Там завършва и „Поп и джаз пеене“. През 2011 г. се дипломира като магистър по ударни инструменти.

След детската група, тя се изявява като вокалистка на „Deep Zone Project“, с която участва в конкурса „Евровизия“ през 2008-а. Развива и солова кариера, като първият ѝ самостоятелен сингъл е „Целувка за сбогом“. После създава „Нищо случайно“ и още много летни хитове.

От предаването на „Бон-Бон“, на което Йоанна понякога е водеща, тя минава през телевизионните проекти „Мело ТВ Мания“, „В неделя с...“, „Трезор“, „Зов от Африка“ и други.

След като завършва висшето си образование, Йоанна взима активно участие по проекти за млади лидери и работи по насърчаване адаптацията на деца със специални потребности. По-късно влиза в политиката и става общински съветник в Столична община.

Йоанна Драгнева, която днес е горда майка на малката АннМари, ще бъде светската среща в програмата на поредното онлайн издание на Форум бременност и детско здраве 2020, организирано от здравния сайт Puls.bg. Срещнахме се с нея броени дни преди събитието, което ще бъде на 27 юни, за да ни разкаже как съчетава грижата за семейството и кариерата.

Йоанна-Драгнева-single

Снимка: Личен архив

Отглеждане на дете и кариера – мисия възможна

Йоанна Драгнева стана майка в средата на август миналата година. По време на бременността тя работеше в телевизията по своите нови музикални проекти и до последно изпълняваше ролята си на общински съветник в столицата. Сега, след появата на нейната дъщеря, ежедневието ѝ е почти толкова натоварено, колкото и преди.

Единствената разлика е, че с партньора ѝ вече са родители. Освен че е посветила по-голяма част от свободното си време на детето и се грижи за дома и любимото куче, младата майка подготвя своята докторантура.

„Не мога да кажа, че е лесно, но се справяме. Разбира се, разчитам много на подкрепата на Миро. С него се редуваме с гледането на детето, за да може всеки да си върши работата и едновременно с това и да участва активно в отглеждането и възпитанието“, обяснява усмихнатата Йоанна.

Тя разказва, че има моменти, в които и двамата с приятеля ѝ са заети, но не се притесняват, защото могат да разчитат на подкрепата на своите родители, които се включват с удоволствие в гледането на дъщеричката им.

Като майка, тя няма достатъчно време за любимите занимания, но намира начини, с които да се поглези от време на време. Признава, че заради пандемията не посещава козметичните салони, но компенсира, като приема много витамини и ползва биопродукти.

Йоанна-Драгнева-мъж

Снимка: Личен архив

Детето и родителството – промяната, която носи щастие на една двойка

Връщайки се назад във времето, Йоанна споделя, че активността ѝ по време на бременността се дължи на това, че тя се е чувствала много добре през целия период:

„Бременността ми мина като по учебник. Не съм се ограничавала в нищо, но не съм и прекалявала“.

Докато носела АннМари близо до сърцето си, певицата похапвала много кисели храни. Друго нещо, на което наблягала в менюто си, били зелените и свежи плодове и зеленчуци, които са пълни с полезни вещества. Така качила само единадесет килограма, седем от които свалила веднага след изписването.

„Много бързо стигнах килограмите, с които забременях, без да се налага да спазвам строги диети. Мисля, че за това много ми помогна кърменето“, допълва тя.

Сега, когато държи момиченцето в ръцете си и вижда как то ѝ се усмихва всеки ден, Йоанна казва, че промяната в живота ѝ наистина е голяма. По думите ѝ, основно място в нейния свят сега са половинката ѝ и плода на тяхната любов, докато кариерата остава на заден план.

„Няма на света нищо по-хубаво от това да си майка! Изпитвам неизчерпаемо щастие! Разбира се, приоритетите ми вече са съвсем други, но музиката си остава на предните позиции“.

Изпълнителката, която е закърмена от малка с музика, обяснява, че не спирала да пее по време на бременността. Още на втория месец след раждането тя се завърна на сцената, на която се чувства в свои води. Когато си е вкъщи, АннМари, която още няма годинка, обожава да я слуша как репетира.

Йоанна-Драгнева-семейство

Снимка: Личен архив

Кръвта вода не става

Като човек, който обожава музиката, Йоанна Драгнева запознава с нея дъщеря си докато тя още е в утробата ѝ. След изписването от болницата тя ѝ пее любимите си песни, а по-късно започва и да ѝ свири на пиано – инструмент, по който детето постепенно се увлича. Като певица, тя не крие, че се гордее с музикалността на детето си, но очаква да разбере дали то не е наследило и актьорския талант на половинката ѝ – Мирослав Димитров.

„Много бих се радвала да продължи тази линия, все пак аз съм пето поколение музикант. Наистина мислим като порасне малко да започне с уроците по пиано, за да има основа и да познава музикалния свят. А каква точно ще бъде нейната професия – ще я оставим тя сама да избере“, обяснява Драгнева.

Спокойствие и любов – тайната на успешната майка и работещата жена

Преди всичко жените трябва да бъдат много спокойни – не само по време на бременността, а и след раждането, когато се грижат за семейството и се върнат отново на работа. Това съветва Йоанна Драгнева, която съвместява отлично няколко неща едновременно.

„Според мен, за да бъдеш успешен родител е достатъчно просто да отглеждаш детето си с любов. Ама наистина любов!“, завършва тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари