IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карина и Дичо: Тръгваме на море с бебе на 1 месец

10 юли 2020 17 00

Тя и музикантът се радват на две прекрасни дъщери

Личен архив

Карина Попова е кулинар по призвание. Страстта ѝ към готвенето и хубавата музика я събират с половинката ѝ – поп-рок певеца Дичо. Тяхното приятелство прераства в нещо повече, като двамата имат бурна връзка с няколко раздели. През годините те ръководят свой ресторант на морето и си правят кулинарни двубои, но идва момент, в който тя му отстъпва първото място в кухнята, защото го дарява с две прекрасни дъщери – Ариел и Тина. Днес жената до Дичо, както повечето я наричат, има строго определен график. Освен грижата за децата, тя движи свой собствен бизнес и почти не ѝ остава свободно време, особено след като наскоро стана майка за втори път. 

Две деца – много отговорности 

„Голям екшън е в момента. Имаме доста задачи, опитваме се да съчетаваме всичко това с работата и на двама ни, тъй като не можем на този етап да спрем работа. Всеки ден ни е планиран до последната минута“, споделя тя.  

Карина изтъква, че ежедневието на тяхното семейство е доста разнообразно, а и отговорностите се увеличават с раждането на второто дете: 

„...Особено с честите пътувания на Дичо. Така че, импровизираме със задачи всеки ден. Той много помага с бебето, когато си е вкъщи. Също така, основно готви в последните месеци“, разказва още щастливата майка.

Карина Попова

Източник: Симон Вартерян

Да износиш детето си в условия на пандемия 

Последните месеци от бременността на Карина са по-напрегнати заради разпространението на коронавируса в страната. Въпреки че не се притеснявала особено за нея и бебето, тя изпитвала затруднения заради извънредните мерки в болницата и лабораториите, които посещавала. Сега, връщайки се назад във времето, приятелката на Дичо се радва, че не е имала по-сериозни проблеми докато носела в корема си малката Тина. 

„Това, че бяха преустановени женските консултации определено беше проблем за мен. Точно тогава се оказа, че съм развила анемия, която сама си установих, след като си пуснах изследвания по моя преценка“, обяснява Попова. 

Ариел и Тина – техните „две следи напред“

Когато Дичо и Карина разбират, че ще стават родители за втори път, започват да подготвят 5-годишната Ариел за хубавата новина. От разговорите им тя разбира, че ще става кака – въпрос на чест, както ѝ го описват те. Разбира се, детето е изключително щастливо от факта.

По думите на майката, момиченцето помага с каквото може за бебето и за момента още не ревнува от това, че ще трябва да дели играчките си с него. 

С бебе на море – защо не?!

Карина и Дичо са от двойките, които много пътуват. Те обичат да прекарват свободното си време на планина или на българското Черноморие. По-голямата им дъщеричка е израснала на плажа и в караваната, а съвсем скоро и по-малката – Тина, ще усети морския бриз. 

„Точно за навършването на 1 месец на бебето сме планирали да тръгнем към морето. Караваната ни чака. Още май месец си подготвихме кемпа, за да е готов, като се роди бебето, за да можем да изкараме лятото там“, споделя половинката на певеца и посочва, че не се притеснява от това, че ще отиде с толкова малко бебе, защото вече има опит. 

Тяхната мисия – да възпитат децата си добре

Докато Карина се грижи предимно за новородената си дъщеричка, по-голямата има нужда също от внимание. В момента момиченцето ходи на танци, но по думите на майка ѝ, има и музикални заложби. С Дичо обаче искат да я оставят сама да избере с какво иска да се занимава. 

„Да, от време на време се случва да ходим на участия, когато пътуваме и съчетаваме работата с пътешествията. Ариел няколко пъти е излизала на сцената с Дичо и определено можем да кажем, че се чувства много комфортно на нея. Но дали ще се занимава с музика не е ясно...“, разказва още тя. 

За Карина Попова и Дичо Христов най-важните качества, които искат да възпитат у момичетата, са независимостта, търпението и постоянството. 

Карина ще бъде част от известните лектори, поканени на четвъртото издание на „Форум бременност и детско здраве“. То ще се проведе онлайн, от 16:30 часа на 11 юли, на страницата на организаторите от здравния сайт Puls.bg. На него ще чуете още от това какво е за нея родителството. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари