IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да превърнете любимия мед на Мечо Пух в здравословни барчета

29 юли 2020 17 40

Защото всеки от нас е мечтал да открадне едно от гърненцата на пухкавия герой

Снимка: ПР

Да си признаем, често пъти всички ние мислено се връщаме в онзи сладникав спомен за отминалото детство, в което тревога бяха надрасканите колене, а безгрижието – наше призвание. И макар да свързваме най-хубавото време от живота си с незабравими преживявания, съществува само едно нещо, което наистина може да ни пренесе в бабината къща, където прекарвахме вълнуващите лета – вкусът на храната. И докато мислено си припомняте аромата на любимите гозби от детството, ви предлагаме една закуска, вдъхновена от любимото нещо за хапване на един от най-обичаните и лакоми анимационни герои от миналото и днес – Мечо Пух.

„Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед“, казва пухкавото мече.

Нека обаче не забравяме, че лятото дойде и съвсем скоро ще се наложи да се попечем под жаркото слънце, докато приятният морски бриз гали кожата ни в компанията на познати и непознати. Затова няма да прекаляваме със сладкия и невероятно вкусен медец, но пък за сметка на това спокойно може да отделим 20 минути, в които да запретнем ръкави в кухнята и да се подготвим за работния ден с една изключително лесна, енергизираща и здравословна закуска, която ще ни държи сити дълго време.

Здравословни барчета с мед и фъстъчено масло

Необходими продукти:

– 2/3 ч.ч. мед

– ¼ ч.ч. кафява захар

– ¾ ч.ч. фъстъчено масло

– 2 с.л. краве масло

– 3 ч.ч. овесени ядки по избор

Начин на приготвяне:

  1. Медът, кафявата захар, фъстъченото масло и кравето масло се смесват в дълбок съд.
  2. Съдът се поставя на котлона на слаб огън и се разбърква често, докато сместа се загрее.
  3. Горещата смес се изсипва при зърнения микс в отделен съд.
  4. След като всички продукти се разбъркат добре, изсипваме в тава, покрита с готварско фолио и пресоваме, за да получим равна повърхност.
  5. Тавата се поставя в хладилник, за да може сместа да стегне.
  6. Воаля!

Всички продукти, необходими за приготвянето на здравословната закуска, са налични и може да поръчате от сайта на shop.gladen.bg, който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети HIT. Онлайн магазинът доставя продукти в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв. доставката е безплатна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

s ( преди 3 години )
Криси, сигурна ли сте, че най-подходящата дума за спомена от детството е "сладникав", т.е. "...прекалено сантиментален, идеализиран, безвсусен"? Иначе рекламата за shop.gladen.bg и HIT Ви се е получила...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар