IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 ретроградни планети през август – какво да очаквате?

8 август 2020 19 30

Последният летен месец идва с няколко проблемни периода

Снимка: Pixabay

Астрологията винаги може да помогне и да обясни какво наистина се случва в живота ни. Всеки път, когато имате почивен ден или нещата, които обикновено протичат гладко, се провалят или пък са изпълнени с конфликтни ситуации, вие се чудите дали звездите не са ви се разсърдили. Най-вероятно има транзит, който ще ви позволи да разберете по-добре как се чувствате и какво се случва около вас.

Ако напоследък имате чувството, че нещо не е наред с вас или пък всичко се случва наопаки, най-вероятно се надявате този лош период да приключи скоро. Тогава ви е важно да знаете кои планети са ретроградни през август, особено след тежкия месец юли.

Добрата новина е, че поне в астрологията имате късмет. Нито една вътрешна планета няма да навлезе в ретроградния си период този месец. Това изключва Марс, Венера и Меркурий. За съжаление, остават още четири планети, които ще бъдат ретроградни. Това са Уран, Юпитер, Сатурн и Плутон.

планети, Вселена,

Снимка: Pixabay

Числото четири може да ви изплаши, но всъщност положението не е толкова зле. Тъй като планетите са външни, може дори да не усетите тяхната ретроградна фаза. В действителност дори може да се насладите на тези периоди. Когато една планета е ретроградна, част от нейната сила се понижава и енергията ѝ се обръща навътре вместо навън.

Тъй като тези планети са склонни да създават хаос и да се променят, техните ретроградни периоди могат да се считат за пробив от целия им цикъл. Това обаче не означава, че те няма да окажат дълбоко влияние върху живота ви.

Ето какво да очаквате от тези четири ретроградни периода

Ретрограден Уран

Единственият ретрограден период, който започва през август, е този на Уран. Това е планетата на нередовни промени и индивидуалност. Тя ще навлезе в ретроградна фаза на 15 август и тогава може да почувствате бърза промяна в себе си. Този период е свързан с това да бъдете себе си и да слушате собствения си глас.

Уран ще остане ретрограден до 13 януари 2021 година и това е добър период, в който да възвърнете своята независимост и да преследвате целите си.

Ретрограден Юпитер

Юпитер – планетата на растежа, снизхождението и приключенията – навлезе в ретрограден период на 14 май. Оттогава може би сте забелязали, че светът сякаш върви малко по-бавно и се наслаждава на времето. Това е така, защото Юпитер е извън нормалното си състояние, обръщайки енергията си навътре.

астрология, зодии,

Снимка: Pixabay

Сега е моментът да се съсредоточите върху личното усъвършенстване и еволюцията си. Вместо да чакате светът да ви извади от комфортната ви зона, вие сами трябва да го направите. Помогнете си да израснете и да създадете нещо от нулата.

Ретрограден Сатурн

Това е планетата на кармата, последствията и ограниченията. Нейната ретроградна фаза не е толкова страшна, колкото звучи. Сатурн започна този период на 11 май и ще остане в него до 29 септември. Обикновено тази планета създава граници и правила, но по време на ретроградния период ще получите почивка от тези ѝ ефекти.

През това време ще се научите как да си създадете собствени граници и правила, които ще действат във ваша полза. Прекарайте този период, задълбавайки се в себе си.

Ретрограден Плутон

Плутон е планетата на тъмнината, създаването, унищожението и трансформацията. С други думи, тук става въпрос за сериозни неща. Когато е ретрограден, Плутон се прибира обратно в собствената си сянка, насърчавайки ви да се сблъскате с тъмните си помисли.

зодии, астрология

Снимка: Pixabay

Ретроградният период на Плутон започна на 25 април и ще завърши на 4 октомври. Това е фантастично време да поработите над себе си и да атакувате вътрешната си тъмнина, която ви пречи да се усъвършенствате. Победете страховете си и започнете да вървите уверено към желаните цели.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари