IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кайли Дженър – от обикновено момиче до най-младата милиардерка

11 август 2020 18 00

Риалити звездата, която тъне в лукс, навърши 23 г.

БГНЕС

Тя е едно от най-популярните лица от клана Кардашян. Макар и да носи друга фамилия, Кайли Дженър върви по стъпките на сестра си Ким, ставайки известна и развивайки свой собствен бизнес. На 10 август тя навърши 23 години. Освен това, че е най-младата милиардерка в света, рожденичката се похвали, че има най-добрия подарък на света – нейната дъщеря Сторми. 

За да отбележи подобаващо своя празник, риалити звездата си поръча сатенена рокля, върху която с римски цифри са изписани годините, които навършва. Такива има и върху тортата ѝ – под формата на свещи, които тя духна с помощта на своето момиченце. 

Ким Кардашян бе една от първите, която честити на своята доведена сестра. 

„Мое бебче, Кайли Дженър, честит рожден ден!!! Не мога да повярвам, че си на 23 години!!! Най-смешният и най-лоялният човек на планетата!“, написа тя и сподели техни ретро снимки. На част от тях сестра ѝ е на 3-4 години, а на други – с лунички и без тежък грим, като тийнейджърка. 

По думите на съпругата на Кание Уест, търсенето на снимки в архива ѝ я направило истински щастлива. 

„Благодаря на Бог за тази още една година, за благословиите и уроците... Благодарна съм за всичко и всеки един от вас“, написа рожденичката, снимала се в близък план с роклята в телесен цвят, описваща нейните форми. 

Коя е Кайли Дженър? 

Доста време тя бе в сянката на по-известните си сестри, но през последните няколко години се открои сред тях със своя бизнес нюх и печалбата от него. Риалити звезда, притежаваща козметична компания и своя марка дрехи, инфлуенсър и същинска модна икона, тя се радва на своите милиони последователи в социалните мрежи. 

Пълното ѝ име е Кайли Кристен Дженър. Родена е в Лос Анджелис на 10 август 1997 г. Тя е най-малката дъщеря на Брус Дженър (който по-късно стана Кейтлин) и телевизионната звезда Крис Дженър, които заедно имат и по-голяма щерка – моделът Кендъл Дженър. От майка си тя има три доведени сестри – Ким, Клои и Кортни, както и един полубрат – Роб. Докато по линия на баща ѝ се радва на една полусестра на име Кейси и трима полубратя - Бърт, Брандън и Броуди. 

Кайли израства в светлината на прожекторите, тъй като по-известните ѝ братя и сестри снимат риалити формата „Keeping Up With The Kardashians“, който показва отблизо техния живот. През 2015 г. семейството претърпява срив, след като баща ѝ обявява, че е трансджендър. Оттогава започва да се облича с женски дрехи и си прави пластични операции, след което сменя името си на Кейтлин и се мести да живее на друго място. 

Момичето учи в гимназия „Лорън Спрингс“, но през 2012 г. решава да продължи образованието си като частна ученичка, най-вече заради популярността на нейната фамилия. По едно време иска да стане модел като сестра си, после се ориентира към телевизионната индустрия, която постепенно я прави звезда. 

На екран в „Keeping Up With The Kardashians“

сестрите Кардашян

БГНЕС

Кайли Дженър става по-известна през 2007 г., когато се появява за първи път на екран в семейния телевизионен формат.  След него идват и поредиците „Кортни и Ким превземат Маями“, „Клои и Ламар“, „Кортни и Ким превземат Ню Йорк“, „Кортни и Клои превземат Хемптънс“. Във всички тях тя е гост-звезда. 

2015 г. е много важна за представителката на клана Кардашян. Тогава списание Time я обявява за една от най-влиятелните тийнейджърки. След като няколко години подред тя участва в предаванията на своите по-големи сестри, през 2017-а си направи свое собствено. Така се ражда „Животът на Кайли“. В него красавицата разказва подробно как от едно обикновено американско момиче се превръща в известна, идол на хиляди тийнейджъри и успешен предприемач. 

Да имаш собствен бизнес толкова млад 

Кайли Дженър

БГНЕС

Веднага щом усеща славата, Кайли започва да я използва, за да печели пари от нея. През 2013 г. тя си партнира с популярна марка, която създава два лака за нокти с нейното име. Това ѝ донася приходи от 100 000 долара. Още същата година Дженър и сестра ѝ Кендъл правят своя модна линия, наречена „Kendall + Kylie“. Следва и лимитирана серия бижута. 

Поради големия успех на двете сестри, те правят и колекция от обувки, както и чанти за марката „Steve Madden“. Тъй като обича да носи екстеншъни и да сменя често прическите си, Кайли произвежда и продукти за тази ниша. 

През март 2015 г. Дженър става рекламно лице на козметичната линия „Nip + Fab“. Тъй като тя се разграбва още в самото начало, това я кара да стартира своя серия червила, която нарича „Lip Kit by Kylie“. С тях тя започва работата по компанията ѝ „Kylie Cosmetics“, произвеждаща различни гримове и аксесоари.  

Продажбите от козметиката на Кайли Дженър са за милиони, като след тях следват и още много ангажименти за известни брандове. В средата на 2016 г. младата бизнесменка прави и свой онлайн магазин, където продава най-различни продукти с нейните инициали. Постепенно отваря свои търговски обекти в Чикаго, Флорида, Лас Вегас и други. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kylie ? (@kyliejenner) на

Успешен инфлуенсър 

Като Ким Кардашян, Кайли Дженър има милиони последователи в социалните мрежи, които „работят“ за нея. Каквото и да сподели там – от козметика, до дрехи, аксесоари или рецепти за хранене, към него има огромен интерес. 

През 2015 г., подтикната от това, че търсят името ѝ в интернет и следват съветите ѝ за красота, Кайли пуска на пазара мобилно лайфстайл приложение, което ѝ донася тлъста печалба. 

Дженър скандализира последователите си в социалната мрежа, като обявява, че си е слагала филъри на лицето. На част от снимките и клиповете се вижда, че тя е с доста по-плътни устни. Тъй като тогава тя е още тийнейджърка, това води до едно от предизвикателствата в социалните мрежи – уголемяване на устните чрез буркан или по-тесен съд. През 2017 г., след остри критики към това, че се е подлагала на естетични процедури, тя потвърждава, че не разчита само на естествената си красота. 

Най-младата милиардерка в света

През лятото на 2018 г. списание Forbes снима Кайли за своята корица, като я представя като една от най-богатите млади жени. Тогава тя заема номер 27 в класацията на изданието с приходи от 900 милиона долара за година, голяма част от които идват от нейната марка „Kylie Cosmetics“. 

По-малко от година след това, риалити звездата влиза в годишната класация на Forbes за най-богатите хора на планетата. Само на 21 години, тя е най-младата милиардерка в света, получила своето богатство чрез бизнеса си. 

През ноември 2019 г. козметичният гигант Coty Inc. закупи дял от „Kylie Cosmetics“. Сделката бе за 600 милиона долара. 

Кайли Дженър

Сторми – най-големият ѝ подарък 

„Просто обичам да живея на момента, колкото мога“, казва Кайли Дженър, която ражда своето първо дете преди да навърши 20. През април 2017 г. тя започва да излиза с рапъра Травис Скот, когото дарява с дъщеря. Двамата имат бурна любов и силна връзка, но през есента на миналата година се разделят. 

И до момента Кайли поддържа приятелски отношения с бащата на детето ѝ. Двамата се събират, за да празнуват нейния рожден ден или да отидат на почивка. 

По думите на милиардерката, Сторми е най-голямата награда от усиления ѝ труд през годините. За нея тя не жали средства, като ѝ купува маркови дрехи, бижута и аксесоари. За всеки празник на детето, тя дава хиляди долари за луксозна украса, десерти и дрехи. 

Подобно на нея, малката Сторми има богат гардероб и е нейно малко копие, за което младата майка получава много критики.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Шиши ( преди 3 години )
Географията ви куца - Орландо е във Флорида .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 3 години )