IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ дестинациите на Booking.com и Fibank за септември

27 август 2020 17 40

Снимка: ПР

Септември е месецът, в който можем да си позволим да се откъснем от рутината, да се качим на колата, влака или автобуса и да прекараме официалните празнични дни някъде на далече.

Ето и едни от нашите любими дестинации, на които да се отдадете на заслужена почивка:

Рилски манастир

Какво по-хубаво от Рила през есента? Рилският манастир е едно от местата, на които човек може да се връща многократно и всеки път да открива по нещо ново. Той се намира на около 120 км. от столицата и на малко над 40 км. от Благоевград. Неслучайно е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. През вековете е духовен, просветен и културен център, като се свързва пряко с първия български отшелник св. Йоан Рилски. През 1992 г. в бр. 73 на Държавен вестник Рилският манастир, Хрельовата кула, църквата и манастирските сгради са обявени за групов архитектурен, художествен и исторически комплекс от национално значение. Само на 4 км. от него можете да стигнете и до пещерата, която е била убежище на св. Йоан Рилски. В нея се стига през много тесен проход между църквата и скалата.

Синеморец

Морето през септември винаги е било повече от добра идея. Горещините са в миналото, а носталгията, примесена с морски бриз, е комбинация, която може да прочисти дори най-натовареното съзнание. Ако имате нужда именно от една такава спокойна почивка, на която „да презаредите батериите”, ви препоръчваме китното селце Синеморец. Девствена природа, красиви плажове, река Велека между част от тях. Това е Синеморец, който макар и през последните години да се радва на все повече популярност, остава една от най-любимите ни дестинации по родното Черноморие. Съвсем наблизо е и природния парк „Странджа”, на който можете да отделите цял един ден. Не пропускайте да отидете на плаж и на Силистар, където водата и скалите образуват гледки, спиращи дъха. Ако си падате по водни спортове – плаж „Бутамята” или този при устието на река Велека са чудесен избор. Отделно, в района можете да направите и разходка, тъй като има няколко маршрута, които са подходящи както за пешеходците, така и за велосипедистите.

На море в Гърция? Защо не!

Въпреки че тази година пътуванията в чужбина са малко по-сложни заради настоящата ситуация с коронавируса, това далеч не означава, че трябва да си стоим само в България. Преди да тръгнете напът, направете си необходимите изследвания и проучете възможностите за здравна застраховка. Допълнително спокойствие при пътувания извън страната предоставя и Първа инвестиционна банка - при заявяване на нова кредитна карта с 0% лихва до 19.01.2021 г., получавате безплатна застраховка за пътувания в чужбина. Така освен удобството на плащането с кредитна карта, получавате и допълнителни предимства, сред които застраховката, за които не заплащате нищо.

И не ви остава никакво извинение, освен да се потопите в красивите плажове на съседна Гърция. Една от любимите ни дестинации е Тасос. Островът с лазурни плажове е на едва 400 км. от София. Тук за всеки има по нещо – за любителите на водните спортове, за тези, които искат да обиколят острова със скутер или джип, предлагат се и джетове под наем, както и коне за езда. Не пропускайте един от най-красивите плажове на острова – Мраморният. Бяла ивица и изумрудени води като на тропически остров, спокойствие и коктейл в ръка. Не е за пренебрегване, нали? Това е само един от невероятните плажове на острова. Препоръчваме ви да направите цялостна обиколка, която е около 100 км. и в рамките й лесно ще откриете кой точно е Вашият плаж.

Към която и дестинация да се насочите, за да гарантирате спокойствието на вашата почивка, проучете предварително маршрута, възможностите за пътуване и видовете превоз. Друг основен фактор е финансовият. Почти навсякъде в България и чужбина можете да платите с безконтактна карта. Този начин е препоръчителен от гледна точка на това да не се докосвате до чужди повърхности, банкноти и т.н., които пренасят различни бактерии, вируси и т.н. Проучете и промоционалните условия за издаване на различни видове карти. В момента, например, тече промоция на Първа инвестиционна банка, която предлага издаване на кредитна карта до 30 септември с промоционални условия – безлихвен период до 19 януари 2021 и без лихва за първата 1 година. Към кредитните карти от Fibank се предлага и безплатна застраховка „Пътуване в чужбина‘, възможност да сключите застраховка „Злополука“ от FiHealth, която се покрива от Fibank за първата година и още др.

От банката предлагат и още една изгодна възможност - благодарение на сътрудничеството с платформата Booking.com, при резервация през платформата, която води от сайта на Fibank към Booking.com, ще получите обратно 3% от сумата, която сте заплатили с карта на Fibank.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари