IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретрограден Марс - какво да очаквате?

1 септември 2020 17 30

Събитието ще започне на 9 септември и ще продължи до 12 ноември

Снимка: iStock

Всички можем да се съгласим, че 2020 година изисква от нас да забавим ход и да се замислим над постъпките си. Независимо дали вашият грандиозен план тази година е бил да пътувате, да започнете нова връзка или да се изкачите в кариерата си, най-вероятно е трябвало да отложите всичко. Тази година ни послужи да разберем, че нищо не е сигурно и нещата често може да поемат в различна посока от очакваната.

И, ако все още не сте разбрали, че планетата си има свое собствено мнение, то едно астрологическо събитие идва, за да ни го напомни. В астрологията Марс е планетата, която контролира действията, силата, смелостта и секса. Когато тя забавя своя ход, трябва да се борим с липсата на мотивация и притъпена страст. Това време изисква от нас да се справяме със скрития гняв и да размишляваме върху настоящите ни планове и как те могат да бъдат по-ефективни.

Кога ще настъпи ретроградният период на Марс?

Тази есен планетата на действията ще възпрепятства движиението ни по свой начин, когато навлезе в ретроградната си фаза. Събитието ще настъпи на 9 септември и ще продължи до 12 ноември. През това време Марс ще образува квадрат заедно със Сатурн - планетата на предизвикателствата и упоритата работа. Това е най-напрегнатата форма, която две планети могат да образуват.

През това време ще трябва да се борим с допълнителни ограничения, тежки битки и забавен напредък. И тъй като Марс ще ретроградира в Овен, може да ви се наложи да се справите с по-голяма импулсивност и случайни изблици на енергия, които не водят до конкретни резултати. Това ще бъде време, в което ще трябва да работите усърдно, да бъдете търпеливи и дипломатични докато идентифицирате и решавате всякакви дълбоки проблеми, изпречили се на пътя ви.

зодии, астрология,

Снимка: Pixabay

Въпреки че ретроградната фаза на Марс може да добави още напрежение към вече изпълнената със стрес година, помнете, че това събитие има възможност да ви помогне да създадете по-висока оценка за себе си. Ще имате време да погледнете към успехите си и най-накрая да разберете, че работата ви се оценява. 

Какво да очаквате от ретроградния Марс?

Тъй като Марс управлява нашите енергийни нива и сексуални влечения, неговата ретроградна фаза има притъпяващ ефект върху мотивацията, което води до намалена жизненост и летаргия. Не е необичайно да се почувствате малко по-мързеливи в работата, да не искате да започвате нови проекти или пък да сте по-студени към половинката си. 

Ефектът на ретроградния Марс е пряко свързан с предприемането на действия и придвижването напред. Например, този период не е особено подходящ за започване на нов бизнес или промяна в професионалната сфера. Въпреки че не е задължително да стопирате всички проекти, може да ви се наложи да се справят с повече проблеми от обикновеното, така че се въоръжете с търпение. 

планети, Вселена,

Снимка: Pixabay

Периодът може да доведе до чувство на заседналост или неудовлетвореност, но може и да ви предостави възможността да направите промени в работата си, да прочистите ума си и да намерите ползите на сегашното си положение. 

Марс, кръстен на Бога на войната, управлява начина, по който водим всяка една битка в ежедневието ни. Тук се включват споровете с колегите, обсъждането на политиката в социалните мрежи или пък опитите ви да получите по-голяма заплата. Но ретроградният период на планетата променя всичко това и ви кара да започнете битка със самия себе си, противопоставяйки мързела и амбициите. 

През този период няма да успеете да държите езика зад зъбите си. Независимо дали не харесвате нови обувки на приятелката ви, или сте на различно мнение с близък относно ситуацията в страната, Марс ще ви принуди да си кажете всичко. Време е да се сблъскате с гнева и недоволството на останалите, за да изчистите тихото напрежение между вас. 

гняв, ядосана

Снимка: iStock

Заради натрупания стрес от предишните месеци, здравето ви може и да е по-слабо отколкото си мислите. Сега е време да се отдадете на малко спокойствие и дори да вземете тази отпуска, за която толкова мечтаете. Не отлагайте грижата за себе си. Заложте на медитацията, дългите разговори с приятели и близки. Излейте всичко, което ви тревожи, за да може да започнете отначало. 

Ако сте родени под знаците Овен или Скорпион, вероятно ще почувствате по-силно влиянието на Марс. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари