IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гъбена каша със сметана – как да я приготвим?

20 септември 2020 10 30

Лесна рецепта за уикенда

Снимка: Pexels

От малки знаем, че плодовете и зеленчуците са задължителни за менюто. Многобройните ползи далеч не се изчерпват само с набавянето на витамини и минерали, но и с действието на различните видове плодове и зеленчуци като превенция срещу много болести.

Гъбите са един чудесен пример, който може да подобри не само здравето, но и начина, по който изглеждаме. Малко известен факт за печурките е, че се използват като превенция срещу рак на простата и помагат за нормализиране на метаболизма и съответно – контрол на теглото.

По тази причина днес ще ви представим една много вкусна гъбена каша, която се комбинира със сметана и се превръща в прекрасен и лесен вариант както за обяд, така и за лека вечеря.

За 8 порции ще ви бъдат необходими:

  1. 1 кг пресни печурки
  2. 200 мл готварска сметана
  3. 8-10 чаши вода
  4. 10 с.л. брашно
  5. 5 скилидки чесън
  6. 120 г масло

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно гъбите и ги добавете към предварително загрятата вода. Варете около 15 минути, докато гъбите омекнат. Запържете маслото и пресовайте чесъна, след което добавете брашното.

Използвайте готовия бульон от гъбите, добавете подправки и оставете да ври за няколко минути. Добавете сварените гъби и сметаната, като отново оставите да поври малко. Сервирайте с пресен магданоз или копър – по вкус.

Ако започнете да готвите гъбената каша със сметана, но ви липсва някой продукт – набавете си го с доставка до дома от shop.gladen.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари