IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меко сварени яйца, пране на ръка – прищевките на принц Чарлз и Камила

12 октомври 2020 18 00

Какви са техните изисквания към прислугата?

Снимка: БГНЕС

Членовете на британската кралска фамилия имат огромен персонал – от готвачи и шофьори, до икономи и лични асистенти. Всяка от кралските особи си има своите предпочитания, но най-взискателният се оказал Чарлз, който бил наричан сред прислугата „разглезения принц“.

Точно количество паста за зъби

Според The Express, позовавайки се на кралския репортер Клайв Гудман, принцът „практически не прави нищо сам“.
„Принцът на Уелс дори не вдига нищо, твърди Гудман. – Сутрин става, а халатът вече го чака. Влиза в банята, а тя вече е подготвена за него. Дори когато излезе от нея, кърпата е сгъната по специален начин, така че просто трябва да седне и да я увие около себе си“.

Пол Бърел, който беше иконом и доверен човек на принцеса Даяна, също свидетелства, че наследникът „е израснал в толкова привилегирован начин на живот, че не избира нищо за себе си – абсолютно всичко вече е направено за него“.
Бърел добавя, че бъдещият крал всъщност принуждава слугите си да изстискат от тубичката точно толкова паста за зъби, колкото му е необходима.

Гардеробът

Освен това Чарлз има прищевки и относно гардероба му. Пижамата и дори връзките му се гладят всеки ден. И това не е всичко – всяко облекло, носено от него или от Камила, трябва да се изпере на ръка.

Меко сварени яйца

Чарлз също е взискателен в избора си на храна. Той очаква от персонала си приготвяне на специална закуска – принцът пропуска вечерята и това хранене е изключително важно за него.

Чарлз обикновено яде едно меко сварено яйце и готвачите му трябва да сварят няколко яйца, за да получат поне едно, което е перфектно според стандартите на Негово Височество.

„Тъй като неговият персонал никога не е сигурен дали яйцето ще бъде с правилната твърдост, те приготвят няколко яйца, които се подреждат във възходящ ред. Ако принцът сметне, че номер 5 е твърде рохко, минава на шест, седем и т. н.“, потвърждава бившият частен готвач на принц Чарлз Мервин Уичърли.

Чарлз е известен сред прислугата в британския кралски двор като „разглезения принц“. Кои от неговите навици е възприела и неговата съпруга Камила?

Камила Паркър-Боулс се омъжва за принц Чарлз през 2005 г. и става херцогиня на Корнуол. Съпругът ѝ има славата на най-капризния от Уиндзорите. Може ли същото да се каже и за жена му?

Херцогинята на Корнуол възприе няколко навика за пътуване от съпруга си. Подобно на Чарлз, Камила също изпраща писмо с желанията си за мястото, където ще нощува или вечеря. Тя не се поколебава да изрази и желанията си относно предпочитаните от нея ястия.

Преди време се разпространи слух, че Камила е изпратила кралския самолет за обувки, които е подготвила за задгранична обиколка до Кувейт, но в крайна сметка е забравила да ги вземе със себе си. Дворецът отрича тази клюка, като информира, че на Нейно Височество наистина липсвал точно този чифт обувки, но те били изпратени със следващата дипломатическа пратка.

Посещенията в чужбина са особено трудни за Камила. Съпругата на наследника на британската корона не обича да пътува със самолет, но въпреки това се опитва да запази твърдост и ангажираност към държавните интереси.

Семейната двойка посещава други страни доста често, така че осигуряването на комфорт по време на такова пътуване е вид необходимост. И Чарлз, и Камила са на 70 години, и трябва да поддържат определен начин на живот, за да останат продуктивни.

Между другото, това не е единствената прищявка – преди много години кралицата заповяда никога да не се използват прахосмукачки в нейния дворец.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
лигльовци, някои нямат какво да ядат....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
боби ( преди 3 години )