IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смес за палачинки – как да я приготвите с кисело мляко?

20 октомври 2020 17 40

Има решение, ако не разполагате с друго

IStockphoto

Всички знаем, че тестените изделия, особено тези с бяло брашно, не са от най-полезните. Но на всеки му се случва в някой студен есенен ден да поиска да похапне палачинки. В повечето случаи гладът е толкова силен, че веднага отваряме хладилника и търсим сладкото, с което ще ги намажем. Но изведнъж установяваме, че нямаме прясно мляко – основната съставка. 

Не се притеснявайте, има и рецепти за смес за палачинки с кисело мляко. Там вместо бакпулвер може да ползвате сода, която да угасите в него. 

Ето и всички необходими продукти: 

- 200 г кисело мляко; 
- 3 яйца; 
- 200 г брашно; 
- половин лъжица сода за хляб; 
- 2 с. л. масло
- щипка сол; 
- 1 ванилия; 
- 1/2 кафеена чаша вода. 

палачинки, закуска

Pixabay

Как да приготвите смес за палачинки с кисело мляко? 

Разбивате хубаво яйцата в по-висока купа. Към тях добавяте киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата за хляб. 

Добавяте и току-що разтопеното масло, после ванилията и солта (умишлено няма захар, за да може да овкусявате палачинките с каквото поискате). Продължавате да ползвате миксера, като изсипвате водата и постепенно прибавяте брашното. 

След като имате хомогенна смес, в нагорещен тиган, намазан с малко масло, сипвате по малко с черпак и печете палачинките. Получават се за около 6 порции. Ако желаете повече, може да увеличите двойно пропорциите. 

Пробвайте рецептата ни, продуктите за която ще откриете ТУК.  Да ви е сладко!

палачинки, закуска,

Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари