IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диляна Попова: Исках синът ми да носи българско име

21 октомври 2020 17 40

Тя бе специален гост на „Форум бременност и детско здраве“

Диляна Попова: Исках синът ми да носи българско име

Женствена, нежна и естествена, ослепителната актриса и модел Диляна Попова вече 6 години държи в ръцете си онова, което смело може да се определи като най-голямата сила и слабост на всяка жена – сина си Борил. Да отгледаш дете е мисия, а когато освен родител, често се налага да заставаш и под светлините на прожекторите, задачата се усложнява. Или пък не? Със своя неподправен стил и харизматичност Диляна Попова разказа за предизвикателствата, емоциите и отговорността да бъдеш родител в съвременния свят по време на онлайн изданието на „Форум бременност и детско здраве“, организиран от здравния сайт Puls.bg на 17 октомври.

Пред водещата и главен редактор на Puls.bg Румяна Тасева, моделът разказа, че за нея най-запомнящите се и вълнуващи моменти са тези след бременността, когато за пръв път се докоснеш до живота, който си носил и пазил в продължение на 9 месеца.

Освен да следват примера на своите родители, често пъти децата са тези, които ги научават на нови и непознати досега неща. „Те са едно много различно поколение от нас и всъщност ние сме тези, които в момента трябва да се адаптираме към новото време и към това как да ги възпитаваме. Те вече възприемат много по-бързо, получават много повече информация и ние трябва да я наместим и да отсеем коя точно е ценната за тях“, споделя Диляна.

Съвременният свят е изключително обвързан с технологиите, на които младото поколение отделя все повече време от своето ежедневие. „Много майки не разрешават на децата си да гледат телефони, таблети и всякакви такива устройства. Аз в нищо не съм крайна и смятам, че ограничаването не е начин, защото това е бъдещето, такъв е светът, който го заобикаля. Но пък там някъде трябва да се сложат и някакви граници, които са здравословни за децата“, категорична е актрисата.

„Имах страхотен екип от доктори“, разказва Диляна за раждането на сина си Борил. Него избира след препоръката на една от най-близките си приятелки, която 7 месеца преди нея мина по този път и стана майка. Благодарение на тях, по време на своята бременност моделът е спокоен за здравето и развитието на плода. Когато настъпва дългоочакваният момент, избира да роди секцио – решение, което никога не е подлагала на съмнение. 

„Бях много страхлива и досега си спомням моментите, в които трябваше да излизам с него и с количката. Винаги изпитвах някакъв ужас, че някъде ще се разплаче, че ще притеснява хората, че няма да знам какво да правя“, разказа Диляна пред водещата на Форума, връщайки се във времето, когато Борил е все още крехко създание, нуждаещо се от непрестанните грижи на своята майка.

Близо 4 месеца моделът кърми сина си. „Смятам, че е много важно наистина било то дори и 2 дни, ако имаш тази възможност. Мисля, че всеки един момент с кърменето е плюс за детето“, споделя тя.

За да бъде пълноценна в работата си, след като става майка, актрисата и модел много бързо успява да влезе във форма и да свали излишните килограми, натрупани през бременността. „Не ми отне време. Имах специфичен емоционален период в началото след като Борил се роди и много бързо това ми помогна да вляза във форма. Качих 12 кг, така че ми трябваха около 2 месеца“, разказа по време на онлайн събитието.

Относно избора на име за детето, Диляна призна, че се е спряла на Борил, защото искала синът ѝ да носи българско име. За финал, водещата и главен редактор на Puls.bg Румяна Тасева попита Диляна Попова коя роля предпочита най-много: ролята на модел, на актриса, на вълнуваща жена или на майка. „Всички те са много различни, не мога да избера едно. Честно казано в различните моменти се чувствам по различен начин и това много ми харесва, защото не ми омръзва да съм себе си и много често това ми дава разнообразие в живота“, завърши моделът.

Следващото онлайн издание на „Форум бременност и детско здраве“ ще бъде на 31 октомври, а повече информация за темите и лекторите може да намерите на https://events.puls.bg/.

„Форум бременност и детско здраве“ се провежда с генералното партньорство на Lactoflor и Parusan, и с подкрепата на  Sensibel Nachtkerzen и Select Asset Management.

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Tialoto.bg, Новите родители, Mamamia.bg, Bebok.eu, Дневникът на мама и татко, Жената днес, Grazia Online и София играе/Sofia plays.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари