IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бананов хляб с овесени ядки – как да го приготвите?

5 декември 2020 10 30

Здравословен и засищащ

IStockphoto

Бананите са едни от основните плодове, които консумираме през зимата. Вкусни и засищащи, те ни дават енергия за деня и ни зареждат с много витамини и минерали.

Заради неговата сладост, много хора използват банана за приготвянето на най-различни десерти. Както кремовете и палачинките, така и хлябът с него са любими за закуска на много семейства.

Трябват ви 1-2 намачкани банана, яйца и брашно, за да си направите вкусен ароматен хляб. Но ако искате да е по-здравословен, то днес ви предлагаме една рецепта без захар – с овесени ядки.

Ето и какви продукти са ви необходими: 

- 2 яйца; 
- 50 г краве масло; 
- 1 ч. ч. овесени ядки; 
- 2 банана (добре узрели); 
- 1 ч. л. канела; 
- 1 ч. л. бакпулвер. 

банан

Pixabay

Как да приготвите банановия хляб? 

Взимате маслото и го оставяте да омекне на стайна температура. Ако обичате кокосово, може да го замените с него.

Овесените ядки се поставят в блендер, за да станат на брашно. После се изсипват в подходяща купа за тесто. Към тях се добавят маслото, яйцата и канелата, като се бърка докато стане еднородна смес.

Към полученото тесто прибавяте предварително намачканите банани. Накрая изсипвате бакпулвера и отново разбърквате. По желание може да добавите малко начукани орехи.

Лепкавата смес се изсипва в правоъгълна тавичка за хляб, която трябва предварително да намажете с малко масло или да покриете с хартия. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. След около 30-40 минути се изважда.

Пробвайте рецептата ни за здравословен бананов хляб с овесени ядки, продуктите за която ще откриете ТУК. 

Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

еврак ( преди 3 години )
Трябва да има и ряпа!Иначе не струва!Ако добавите и кози барабонки сигурно ще стане върха!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар