IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Колко бързо се учите от грешките си?

25 януари 2021 17 30

Близнаците оправдават гафовете си с трупането на опит

Istock

Някои хора се учат от грешките си бързо – достатъчно им е веднъж да сбъркат и това им е обеца на ухото за цял живот. Други пък се учат доста трудно като повтарят отново и отново едни и същи гафове. Замисляли ли сте се в коя категория попадате?

Прочетете, за да разберете кои звездни знаци са рецидивисти в допускането на едни и същи грешки и кои се учат по-бързо от грешните си стъпки в житейски план:

Овен

Овенът не се страхува да се подхлъзне – макар че би било по-точно да се каже, че той не се притеснява, защото не смята, че може да сгреши. Овенът е импулсивен и често направо си разбива главата в стената. Когато нещата се объркат, той рядко поема вината за това, а по-скоро обвинява другите хора, късмета, съдбата или обстоятелствата. Той трябва да се научи да бъде по-самокритичен, което би му помогнало да избягва да повтаря едни и същи грешки отново и отново.

Телец

Телецът прави всичко по силите си, за да избегне възможните клопки по пътя си. Той не взима решение, докато не обмисли внимателно ситуацията. Проблемът е, че отлагането на решенията до „идеалния момент“ всъщност не предпазва Телеца от грешки. А когато пък сгафи, той си обещава, че никога повече няма да повтори грешката си, но става още по-бавен при вземането на решения. Той трябва да разбере, че страхът от това нещо да не се обърка, не е начинът да накара живота да върви гладко.

Близнаци

Мнението на човека Близнаци за това, дали нещо е било грешка или не, може да се промени с течение на времето. Това, което днес им се вижда като лош избор, утре може да им се вижда разумно решение. Близнаците добре разбират факта, че винаги има какво да се спечели от грешките, които допускаме. Близнаците просто трябва да помнят, че нещата, които са ги разочаровали силно в житейски план, просто не бива да бъдат повтаряни! Опитът е името, което даваме на гафовете си.

Рак

Острата интуиция на Рака може да му помогне да избегне много потенциални клопки в живота. Проблемът е, че емоционалната му несигурност често го кара да пренебрегва вътрешния си глас. За негово щастие той е надарен с добра памет, която му помага да избягва повторението на една и съща грешка. Ако Ракът излиза по-често от черупката си, той ще разпознава по-добре правилния начин на действие. Той трябва да осъзнае, че понякога е по-добре да сгреши, отколкото нищо да не прави.

Лъв

Рядко се случва Лъвът да признае, че е преценил ситуацията погрешно. Лъвовете вярват, че са безпогрешни. Когато нещо се обърка по тяхна вина, те се стремят да убедят околните, че ситуацията е под контрол и че в крайна сметка действието, което са избрали, ще се окаже правилно. Повечето грешки, които те допускат, се дължат на това, че са склонни да се поддават на чужда манипулация. Те са лесни за подвеждане, защото често не успяват да преценят, че комплиментът към тях може да крие скрити мотиви.

Дева

Девата анализира, организира и внимателно планира всичко предварително, именно с намерението да елиминира всяка вероятност нещо да се обърка по пътя ѝ. Тя се опитва да минимизира шансовете си за грешка, но невинаги успява. Така че, когато нещо неизбежно се обърка, тя го преживява като удар върху самочувствието си и става още по-самокритична. Девите трябва да запомнят, че тяхната най-голяма грешка в живота може да се окаже страхът им от... грешки.

Везни

Везните гледат на грешките като на нарушаване на хармонията на техния свят. Тяхната легендарна нерешителност произтича именно от страха им да не бъде опетнен имиджът им. Те толкова много се страхуват да не допуснат някакъв гаф, че в крайна сметка не вземат никакви решения, докато не им се наложи. А когато им се наложи, те наистина не знаят по кой път да тръгнат. Везните трябва да приемат, че няма безпогрешни хора.

Скорпион

Скорпионът има проблем с това да се примири с грешките си. Той няма проблем да си признае своя гаф, но после ще мисли за него твърде дълго и ще се ядосва, че не е успял да направи нещата по-различно. Той е невероятно подозрителен към намеренията на другите хора към него и чувства необходимост винаги да има контрол над ситуацията. Той смята, че всеки признак на слабост от негова страна може да даде надмощието в ръцете на друг. Той трябва да разбере, че неуспехът не е падение.

Стрелец

Стрелецът не губи съня си заради свои грешки. Напротив, той е вечен оптимист и вярва, че всичко може да бъде поправено. Освен това вродената му склонност да вижда нещата в перспектива му позволява да открива нови решения на стари проблеми. В същото време обаче той рядко се старае да вникне в причините за грешките си и затова често ги повтаря. Стрелецът трябва да помни, че грешките са възможност за личностно израстване, към което трябва да се старае.

Козирог

Козирогът потръпва при мисълта, че нещата може да се объркат. Той се опитва да избягва грешките на всяка цена. Той няма да вземе решение, освен ако не го е обмислил внимателно и не е сигурен, че то е правилното. Така че, когато неизбежно нещата се объркат, Козирогът се ядосва на себе си и прекарва часове наред, анализирайки случилото се, за да е сигурен, че няма да се повтори. Козирогът трябва да се научи да се надсмива над собствените си гафове – дори и това е знак на вътрешна сила.

Водолей

Водолеят определя своите „подхлъзвания“ с много абстрактни термини. Когато нещо се обърка, той нито се сърди на себе си, нито търси друг виновник. Той винаги прави това, което смята за правилно, като рядко следва чужди съвети. Водолеят често използва собствените си грешки като житейски уроци. Той вярва, че човек не е истински свободен, освен ако не е свободен да греши.

Риби

Рибите може да са силно интуитивни, но това едва ли ги предпазва от грешни ходове в живота. Понякога те ще влязат в клопка, сякаш са хипнотизирани! Обикновено им отнема време, за да осъзнаят, че са изгубили верния път. След като се осъзнаят, те пък са завладени от нерешителност, несигурност и страх, че каквото и да правят от сега нататък, може да доведе до нови грешки. А животът продължава дори и след най-погрешните решения!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари